Sponsors

Transferzomer succesvol afgerond

SP Teuge JO11-1

13 - 2

WSV JO11-2

Competitie

1e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 07

Datum

4 september 2021 9:00

Scheidsrechter

B.J. Kamstra

Accommodatie

Sportpark De Dulmer
de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Op een heerlijke zaterdagochtend op de Teugse Dulmer namen onze talenten het op tegen de zwart witte brigade van WSV. We begonnen wat voorzichtig zoals te verwachten was na een zomer zonder wedstrijden. Er werd  vooraf aangegeven dat ze er toch vooral moesten knokken. En dat deden ze dan ook.  Natuurlijk wel volgens de regels.

We kwamen in de eerste helft steeds beter in de wedstrijd en het duurde dan ook niet lang voordat het eerste doelpunt erin lag. Een lepe voorzet van Luca vanaf links werd behendig verlengd en de keeper had het nakijken. Dex wist zijn grote teen er tegenaan te krijgen als ware het Wout weghorst zelve.  Hierna kwam er meer vertrouwen in de ploeg en ze konden elkaar steeds beter vinden. Rechts voorin liet Rix ook zien een mannetje voorbij te kunnen spelen. Dat resulteerde dan ook in een aantal fijne kansen waardoor we al vlot uitliepen naar 2,3 en 4-0.. waarbij ze zelf ook nog wist te scoren. Een andere aanwinst Marnix. Gaf op rechts de juiste ondersteuning. En wist met een aantal assists de juiste ondersteuning te geven naar voren toe. Aangezien de tegenstander niet echt wist waar ze het moesten zoeken. Kon hij het verdedigende deel van zijn taken wat laten vieren. Dani hield van achter uit de ploeg bij elkaar en af en toe verscheen hij op het middenveld. Waar hij met een geweldig schot van afstand, deed denken aan de Coach van Barcelona in zijn glorietijd. Ware het niet, dat het dit keer net niet tot een doelpunt leidde.

Links naast hem was ook Dion erg gretig naar voren, maar gelukkig wist de tegenstander, mede dankzij fantastisch keeperswerk van Quinn.in het eerste kwart slechts 1 keer  te profiteren van onze onverzadigbare drang naar voren. Wat leidde tot een tussenstand van 4-1.

Laurens werkte hard op het middenveld maar doordat er veel spelers van ons naar voren gingen kwam hij soms wat in de verdrukking gelukkig is hij juist sterk in deze kleine ruimte en kon hij zo toch het middenveld in handen houden samen met Dani die hem hierbij sterk ondersteunde. Omdat Finn, nog wat moest wennen aan zijn positie in de spits. Maakte hij ruimte voor Laurens zodat deze als een duveltje uit een doosje voor de keeper kon opduiken om hem te verschalken op de kenmerkende Claessen wijze.

Op dat moment was de score al bijna niet meer bij te houden. 

De 2e helft was van het zelfde laken een pak.  Nigel liet zien wat hij had geleerd van het afgelopen EK en net als Denzel  Dumfries zoefde hij langs de zijlijn naar voren om uiteindelijk zelf het lederen monster tegen de touwen de deponeren.

Pascal was op de linkerkant de plaag van de tegenstrevers. En ook hij had een paar piekfijne voorzetten in huis. Waaruit oa. De keihard werkende Finn, en Dex wisten te scoren.  Bij WSV hebben ze vast even teruggedacht aan ene Steven Berghuis. Daarnaast wist  hij na een wederom geslaagde actie ook zelf het doel te vinden. Nogmaals de tel was ik allang kwijt…

Dion straalde in de 2e helft weer zijn heerlijke rust en uit en deed net alsof Frenkie zijn elastiek aan hem had uitgeleend. Tot scoren kwam hij niet maar hij wist wel een paar mooie assists te produceren.

Marnix die de 2e helft op rechtsvoor zijn kunsten mocht vertonen vatte dit vrij letterlijk op. Hij liet een aantal keren zien hoe de bijna vergeten (dubbele)schaarbeweging er ook alweer uitzag. Daarbij wist ook hij zijn goede optreden te bekronen met een tweetal doelpunten.

Daar waar Rix nog wat  lief  was naar haar medespelers en de bal misschien wel net te vaak afspeelde. Daar was ze meedogenloos in de duels als er een zwart-witte sok in de schoen zat. Qua kracht en durf hebben we hier een fijne aanwinst mee. En Je zou haast denken dat Ramos niet is overgestapt naar PSG maar naar de talenten in ons eigen Teuge.

Luca was dan niet zo bikkelhard, dat heeft hij niet nodig, ik bedoel Pique zie je ook niet vaak een overtreding maken…   hij hield de tegenstander wel ver van ons doel af.  Waardoor kansen voor WSV dun gezaaid waren.

Gelukkig maakte Dani ook nog een klein foutje. Door in te stappen op de tegenstander van Luca. Waardoor zijn eigen speler er als een speer vandoor kon gaan en een 2e treffer voor WSV laten noteren.   Zo hebben we gelukkig nog wat dingen om op te trainen.

 

Al met al een heerlijk begin van het nieuwe seizoen met een aantal onverwachte aanwinsten.

Nu maar zien dat we dit kunnen vasthouden.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!