Sponsors

Komt dat zien!

Robur et Velocitas JO14-1

3 - 4

SP Teuge JO14-1

Competitie

Zwaluwen Jeugd Beker O15 poulefase Groep 1 29

Datum

4 september 2021 11:45

Scheidsrechter

M. Hollebeek

Accommodatie

Sportpark Kerschoten
Anklaarseweg 330
7316MK
APELDOORN
tel. 055-5217192

Na 36, zo voelde het, maanden, was eindelijk het ouderwetse voetbalgevoel terug op het kunstgras van Robur. De geur van in de zon brandend rubber, gillend publiek op de voor twee-derde gevulde tribune, strakke gezichtjes op het veld. Een prachtig affiche, de openingswedstrijd van een nieuw seizoen: Robur O14-1 – Teuge O14-1. Voor de beker, met nu al visioenen van aanvoerder Tristan die voor een uitzinnig publiek de bubbeltjesfles ontkurkt en zijn teamgenoten onderspuit.

In Coronatijd hadden we knap gewonnen van de oude voetbaldame uit Apeldoorn. En na een indrukwekkende kwalificatie stonden onze jongens (m/v) op polepositie, op weg naar weer een goed resultaat? Alle spelers present, alleen Rick had een gritstraf en moest vanuit Kreta de wedstrijd volgen. Natuurlijk had hij als hoofdtrainer doorgegeven wat de strategie zou zijn: 1-4-4-2, met na elk kwart een wisselmoment om iedereen evenveel speeltijd te geven.

Teuge kwam prima van de startpositie; al in de tweede minuut was het Leah die op haar soft-sloffen voor iedereen uit snelde. Het publiek veerde op, schalde een aanmoedigende kreet maar helaas werd de inzet van onze Beitske Visser knap gekeerd. Prachtig om te zien hoe de intensieve trainingsarbeid zich al in de eerste 10 minuten terugbetaalde in het teamwork dat op de mat werd tentoongespreid. Het veld bleef evengoed dicht bij elkaar. Te dicht: de Teugenaren konden zich op het Robuurse parcours moeilijk losweken uit de langzamere rood-witte meute.

Het duurde tot de 26e minuut tot RedBull-Rens, energiek en alert als altijd, een voorzet op maat vanaf de zijkant onberispelijk binnentikte. Er bleef aan de zijkanten, tot aan de curbs, veel ruimte. Even wennen voor op de op het middenveld gepositioneerde Milan, hij pikte het evengoed snel op. ‘Dat geeft kans voor een undercut’, zo moet ook pitreporter Rick hebben gedacht. Bellend vanuit het zonnige oord kreeg hij een telefonisch live-verslag van gelegenheidsreporter Jeroen Mol van weer een Teugense aanval: ‘Thijs trekt naar links en creëert ruimte voor Lex, die de bal krijgt vanuit het midden. Lex gaat alleen op de goal af, hij schiet, goal!’ En dat alles in de 33e minuut, toeval bestaat niet….. Teuge 2 – Robur 0. Net voor de rust was het er moment van code rood achterin bij Teuge, het resulteerde helaas in de aansluitingstreffer.

Na de pitstop volgde een heuse sprintrace: Sander zet het op een lopen en bedient Niels. Deze  gebruikt zijn DRS optimaal, geeft een splijtende pass in de 16 meter, waar Jayden heerlijk de 3-1 binnenschiet. Vervolgens ging de rem er wat op; was brandstof besparen een bewuste strategie? Dan wel met een ongewenst effect: Robur zag de kans schoon, begon aan een inhaalslag, leidend tot de 3-2 en zelfs de 3-3 met nog 13 minuten op de klok.

Natuurlijk bleven de groen-witten cool als Verstappen, geen paniek, blijven voetballen. Merten, Wessel en Tristan hielden achterin de gelederen prima gesloten en hielden het vizier scherp. In het zicht van een gelijkspel volgde, 3 minuten voor tijd, een STOP-and-GO penalty. De (nood-)stop was van een rood-witte, de GO van Niels die vanaf 11 meter onberispelijk raakschoot.

Gecontroleerd reden de Teugenaren de 4-3 winst over de finish. Een smet was het late uitvallen van Tim die door zijn enkel ging toen hij een tegenstander slim de pas afsneed. Wie anders dan Thom, (u kent ze wel, van Tim & Thom), die hem overeind hielp. De laatste informatie uit de pitstraat is dat de schade met Tim meevalt.

De 3 punten voelden als 26, inclusief het extra punt voor de snelste ronde van een Teugenaar. Verdiend door Siemen die in de tweede helft zijn tegenstander helemaal duizelig speelde!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!