Erik Prins (solo)
Bas Wielart (penalty)

30 juni 2021 20:00

Martin Wolthuis

Daar was hij dan! De eerste wedstrijd tussen volwassenen mét publiek in 2021. Ondanks de regen waren er toch een kleine 50 mensen (!!) afgekomen op dit vriendschappelijk duel. Ze werden getrakteerd op een vermakelijk duel met twee gezichten.

De eerste helft was voor de jongemannen die volgend jaar Teuge 5 zullen heten. Zij speelden het afgelopen seizoen in de JO19-2 en maken als team de overstap naar de senioren. De keeper kon er helaas niet bij zijn, maar werd meer dan waardig vervangen door Duncan Rib. Waar de meeste jonge honden wild en druistig aan wedstrijden beginnen en na 20 minuten tegen de grenzen van hun uithoudingsvermogen aanlopen... begon Teuge 5 juist bedachtzaam. De bal werd goed rondgespeeld op het kletsnatte kunstgras en de vrije man op de flanken werd goed gevonden. Veel kansen leverde dat niet op, maar het veldspel was goed. Door twee frommelgoals wisten de mannen zelfs een 2-0 voorsprong te nemen.

Leider Hennie van Lohuijzen greep in de rust rucksichtlos in. Er werden veel wissels gepleegd. Er kwam een compleet frisse en fitte voorhoede in en dat betaalde zich direct uit na de rust. Binnen 20 minuten was de achterstand weggepoetst en stond het 2-2. De pijlsnelle Bas Markies en de altijd loerende Erik Prins maakten vrijwel identieke doelpunten. Steekbal, bal meenemen om de doelman en dan in een leeg doel schuiven.

Communicatiefoutje achterin bij de veteranen van Teuge 6 leverde een tegendoelpunt op. Mag eigenlijk niet gebeuren wanneer er bijna 450 jaar voetbalervaring op het veld staat, maar daarom oefenen we natuurlijk ook. Ook deze achterstand werd weer weggepoetst, spits van dienst Hans Droog werd onreglementair gestuit binnen de 16. Terechte strafschop. Kun je wel aan Bas Wielart overlaten. Eindstand: 3-3.

Drie bijzondere dankwoordjes:
1- Wilco Klomp, die de vacantie functie van leider van Teuge 5 voor 1 wedstrijd wilde waarnemen. Interesse om leider te worden van dit team vol talent? Meld je aan!
2- Scheidsrechter van dienst Martin Wolthuis die (zoals zo vaak) weer een prima partij floot.
3- Jasper Blaauw - sportfotograaf. Hij heeft een bijzonder mooie reportage gemaakt van de 2e helft. Bekijk zijn foto's eens op: https://jasperblaauwfotografie.nl/photogallery/index.php?album=Enthousiaste-supporters-bij-wedstrijd-tegen-2-teams-van-SP-Teuge