Speler Oene (scrimmage)

Mannen Zaterdag reserve, 4, 6e klasse 18

29 oktober 2011 14:30

Slecht Teuge verliest van Oene

De personele bezetting liet flink te wensen over deze zaterdag. 11 fitte mensen, 1 half-fitte en iemand die in de rust weg moest. Het hield niet over.

Teuge leek desalniettemin een zorgeloze middag tegemoet te gaan. Roddy lette prima op toen een pass in de verdediging van Oene niet goed ging en schoot direct de 1-0 tegen de netten. Niet heel veel later werd de voorsprong verdubbeld na een schitterende aanval: 2-0. Berdy miste een opgelegde kans om de voorsprong nog verder uit te bouwen, wat de wedstrijd vrijwel definitief beslist zou hebben. Oene kwam echter volledig onverwachts terug in de wedstijd.

Nog voor het rustsignaal was de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. De geblokte middenvelder van Oene mocht op rand zestien aanleggen voor een schot. De bal verdween diagonaal in de lange hoek achter Ate. Net voor rust werd een voorzet vanaf rechts door de instormende aanvaller bij de eerste paal ingetikt, als Kluivert in zijn beste dagen.

In de rust werd er een en ander omgezet, maar het spelbeeld was gekanteld. Teuge zette Oene nog wel vast maar kreeg geen grote kansen meer. Een van richting veranderd schot van Gerard verdween via een paar spelers achter de keeper uit Oene: 3-2.

Vrijwel direct daarna maakte Oene alweer gelijk. Een lange bal door de defensie en de linkerspits kon alleen op Ate af en maakte geen fout. Daarna had Oene nog een uitbraak waarbij het direct weer raak was. In de slotminuten zag de scheidsrechter een overduidelijke duwfout bij een corner over het hoofd. De speler van Oene mocht van de beste man Roddy en Ate in het doel duwen voordat hij de bal inkopte.

Teuge heeft niet goed genoeg gespeeld om een overwinning te verdienen. Oene bleek zeer effectief (6x op doel schieten, 5x scoren) en heeft daarom misschien wel verdiend gewonnen. Volgende week uit naar Klarenbeek 2. Kijken of het dan beter kan.