Met een lelijk doelpunt de wedstrijd winnen

87'
Nikita Kroon (hakje)

5e klasse 07

3 oktober 2020 14:30

Zaterdag 3 oktober speelden we onze competitiewedstrijd tegen de jonge ploeg van Voorwaarts Twello. In de beker ook onze tegenstander en toen wonnen we op het nippertje met 1-0. De eerste paar wedstrijden heeft Voorwaarts goede uitslagen laten zien in de competitie en hadden zij de eerste twee wedstrijden gewonnen als jonge damesploeg. We wisten dat we aan de bak moesten om de punten mee te nemen naar Teuge.

Opstelling: keeper: Jenn, verdediging: Ria, Mirjam, Ashley en Puck, middenveld: Kimberley, Joëlle en Floor, aanval: Marije, Nikita en Nienke, wissels: Charlotte, Carmen en Ilene.

De wedstrijd begon en we begonnen stevig. De opstelling was anders dan in de bekerwedstrijd en hierdoor hadden we meer rust in ons eigen spel. Via Marije wisten we veel openingen te vinden in de aanval, maar ook Nienke wisten we goed te vinden als linksvoor. We hebben de keepster van Voorwaarts meerdere keren op de proef gesteld, maar er viel nog geen doelpunt. Na een halfuur spelen viel er een doelpunt. In ons voordeel. Nienke wist de voorzet van Marije goed af te ronden en bracht ons op 0-1. Voorwaarts wist ons een paar keer goed te ontglippen in de achterhoede. Maar gelukkig wist Jenn ons te redden. Vlak voor rust hadden we een mooie opbouw via de rechterzijde. Ria speelde de bal richting Marije en zij wist deze vervolgens voor te brengen. Nikita wist ons net voor het fluitsignaal van de rust op 0-2 te zetten (zie filmpje).

Na de rust waren we nogal afgezwakt. Er vielen gaten in ons spel en dat gaf Voorwaarts meer ruimte. Ze wisten dit goed te benutten door onze, relatief oude – deze maand worden er drie een jaartje ouder๐Ÿ˜œ, verdediging en keepster te verrassen en het werd 1-2. Niet veel later viel de 2-2 door een ongelukkig moment. Twee tegendoelpunten die niet nodig waren.. We moesten alles op alles zetten om de drie punten mee te nemen. Hier en daar sloeg de vermoeidheid toe dus onderling gingen we posities ruilen in het veld, om de druk naar voren op te voeren. Ook viel Puck nog uit met een vervelende knieblessure (gelukkig stond ze vanavond alweer op het trainingsveld en lijkt de schade mee te vallen). Door de druk op de verdediging van Voorwaarts te vergroten kregen we een corner. En daar was ons verlossende moment. De een noemt het een smerig doelpunt, de ander vond hem grandioos. Nikita wist te scoren met een hakje, de bal rolde vlak langs de paal het net in. 2-3. Deze stand moesten we vast zien te houden tot het laatste fluitsignaal. En dat lukte. We wonnen de wedstrijd! Het Teugs-kwartiertje is een terugkerend fenomeen.

Vrijdagavond 9 oktober spelen wij 7x7-avond bij SV Twello.

Zaterdag 10 oktober spelen om 14.30 uur tegen Beekbergen Vr1. Een tegenstander die goed weet te scoren en waar we in het verleden ook moeite mee hebben gehad.

Ik zou graag zeggen kom kijken, maar dat mag helaas niet. We houden jullie op de hoogte via onze Facebookpagina.