ZZC' 20 1 (zat)

3e klasse A

19 september 2020 15:00

Marsman, H.A.

De eerste wedstrijd van deze competitie speelde Teuge thuis tegen ZZC'20. Door de vele afwezigen en vraagtekens was het van tevoren flink puzzelen om een selectie op de been te krijgen. Youri, Sven en Marco ontbreken al een tijd wegens blessures. Daarnaast was Jordy B geschorst door z'n rode kaart vorige week. Gelukkig was twijfelgeval Mike wel fit genoeg om te kunnen starten. Met ondersteuning van Stan en Twan vanuit het tweede en Bram vanuit 3 was de bank uiteindelijk toch goed gevuld.

Teuge begon slap aan de wedstrijd, er werden weinig duels gewonnen waardoor ZZC gemakkelijk kon voetballen. Het mocht daarbij van geluk spreken dat ZZC een aantal kansen niet benutte. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Teuge beter in de wedstrijd. Na een vlot lopende aanval kreeg Lukas een goede kopkans op de 1-0. De grootste kans was voor Rick die vlak voor het rustsignaal 1 op 1 met de keeper kwam, helaas was zijn aanname net niet goed genoeg waardoor hij niet tot afronden kwam.

Domper in de rust was het uitvallen van Luuk wegens een knieblessure. Ook Mike moest zich laten wisselen (teveel last van de enkel) na ruim een uur spelen waardoor Teuge toch 2 belangrijke spelers moest missen in het restant van de wedstrijd.
Het spelbeeld was na rust nagenoeg hetzelfde als in de eerste helft. Aan beide kanten (grote) kansen waarbij ZZC voetballend net iets de overhand had.

Na een kwartier in de tweede helft dacht de ingevallen Lars Neuleman Teuge op voorsprong te schieten. Helaas belande zijn knal op de lat. Een paar minuten later kreeg Rick de uitgelezen mogelijkheid om de 1-0 binnen te schieten. Een slechte terugspeelbal zorgde ervoor dat hij zo door kon lopen alleen op de keeper af. Helaas kon hij de bal niet langs de keeper krijgen (misschien toch geschrokken van de hoeveelheid tijd wat hij hiervoor had?) waardoor het nog 0-0 bleef.

Als het voetballend niet lukt dan is daar altijd nog Davy Bijsterbosch met de standaardsituaties. in de 81e minuut mocht hij aanleggen voor een vrije trap vanaf een meter of 5 buiten het strafschopgebied. Met een perfecte trap over de muur in de kruising zorgde hij ervoor dat Teuge op voorsprong kwam. Zie hier de beelden gefilmd door de stentor: https://twitter.com/Stentorsport_AP/status/1307329331719536640?s=20

ZZC drong vervolgens nog wel aan wat resulteerde in een aantal hachelijke momenten. Gelukkig kwam in de 90e minuut een einde aan de spanning. Na een sterke actie stelde Rick de zege veilig door de 2-0 binnen te tikken.

Het spel was zeker niet altijd goed. Wel werd er (zeker in de 2e helft) gestreden voor elke meter. Onder leiding van een sterk spelend centraal duo werd toch maar mooi de nul gehouden. Hopelijk zal het blessureleed volgende week wat minder zijn wanneer we op bezoek gaan bij Excelsior Zetten.