Groen Wit'62 F3

F-Pupillen (najaar), F3, 3e klasse 27

29 oktober 2011 10:00

Teuge F3 bedwingt koploper in zinderend duel

We schrijven zaterdag 29 oktober. Een mooie herfstochtend die deed vermoeden dat het april was. Strakke koppies in de kleedkamer, want de koploper kwam op bezoek: Groen-Wit F3. Ook bij de supporters was een lichtelijke spanning te bespeuren. Zou het goed aflopen? De laatste wedstrijden waren immers jammerlijk en enigszins onterecht verloren en dit was wel de koploper….

Nadat uw verslaggever door een onvoorziene omstandigheid pas na circa 10 minuten in de eerste helft bij het veld aankwam, stond het inmiddels…1-0 voor Teuge! En terecht ook, want de F3 helden vochten voor alles wat ze waard waren. De tegenstander speelde sterk (ook letterlijk) maar Teuge liet zich niet imponeren. En wat vooral opviel: er werd goed overgespeeld. Heel goed zelfs! Ajax scouts, waar waren jullie?? Combinatie na combinatie rolde over het veld. Zowel in de verdediging als in de aanval. Spelers liepen vrij en boden zich aan als een medespeler hulp nodig had. Voorzetten werden gegeven waar een paar weken geleden zelfs in kansloze positie nog blind richting het doel werd geschoten. De supporters vroegen zich af wat coach Wilfred in de tussentijd had gedaan, maar dat er vooruitgang in de groep zat, was wel duidelijk!

Natuurlijk liet ook de tegenstander zich niet onbetuigd en de Teuge supporters konden wel begrijpen dat deze koploper is. Fysiek sterk en ook goed combinerend zetten ze Teuge onder druk. Helaas scoorden ze uiteindelijk ook het tegendoelpunt. Dit was even slikken voor Teuge maar al snel herpakten onze mannen zich en golfde het spel weer heen en weer. Beide ploegen kregen meerdere goede kansen en door een goede verdediging en sterk keeperswerk van Julian ging de bal er bij Teuge niet in. Bij Groen-Wit ook niet overigens, tot vlak voor rust. Na weer een mooie aanval en goed samenspel hing de bal in het net. 2-1, en iedereen voelde dat er wel eens een stunt zou kunnen gebeuren.

Die hoop werd kort na rust echter de bodem ingeslagen doordat Groen-Wit heel snel de gelijkmaker scoorde. Het leek een beetje alsof de vermoeidheid had toegeslagen bij Teuge, want onze mannen lieten zich terugdrukken en konden de snelheid van de eerste helft niet elke keer weer opbrengen. Niet veel later sloeg het noodlot dan ook toe en scoorde Groen-Wit de 2-3. Keeper Jesse, die al een paar goede reddingen had verricht, was dit keer kansloos tegen een schot dat van heel dichtbij uit een kluts van spelers werd afgevuurd. Maar de koppies bij Teuge gingen niet hangen. Integendeel: de beuk ging er weer in. Fel aangemoedigd door de fanatieke supporters ging Teuge op zoek naar de gelijkmaker. En een paar minuten voor tijd werd dit harde werken beloond toen Stef met een hard schot in de korte hoek de Groen-Wit keeper het nakijken gaf. Met samengeknepen billen was het daarna toewerken naar het eindsignaal. Met 3-3 kon iedereen leven. Vlak voor tijd dreigde het toch nog mis te gaan toen uit een aanval van Teuge de bal terechtkwam bij een Groen-Wit speler die in zijn eentje op de Teuge helft was blijven hangen. Gelukkig had Daniël nog voldoende energie om een laatste turbo-sprint in te zetten en met een ultieme sliding zowel bal als man (maar wel reglementair) te onderscheppen. Niet lang daarna floot de scheidsrechter af en kon de Teuge aanhang een zucht van verlichting niet onderdrukken. Fantastisch gespeeld mannen, dit smaakt naar meer!!