5 - 4

csv Apeldoorn 3 (zaal)

3e klasse 11

9 september 2020 20:30

De 1e wedstrijd van de competitie in het seizoen 2020-2021 werd meteen een kraker in de 3e klasse. Na uitleg door de scheidsrechter van allerlei regels kon er worden afgetrapt.

Na wat aftasten probeerde de groene garde de teugels in handen te nemen en dat resulteerde in een goede kans van Bas maar hij moest nog warm draaien en wist de keeper niet te verschalken. Enkele minuten later wederom een kans(je) voor hem maar nu ging zijn schot rakelings over. Hierna nam CSV het initiatief in handen en produceerden een geplaatst schot. Victor wist het schot bekwaam uit zijn doel te tikken. Iets later wist de tegenstander toch van dichtbij de 0-1 binnen te werken. In de 17e minuut lukt het Niels, met een hard schot, de lat te laten trillen maar het was weer “net niet”. Even later weet Bas wel het net te vinden en kwam dus de 1-1 op het scorebord. Op weg naar het rustsignaal was het Niels die van afstand de stand op 2-1 weet te brengen. Hierbij liet hun keeper de bal door de benen glippen en had Nielsj dus een meevallertje.

De 2e helft werd de inzet van beide teams forser en waren er ook wat meer overtredingen. Dit kwam het spel niet ten goede maar de spanning werd wel opgevoerd. Van beide zijden waren er kansen maar de keepers wisten vaak succesvol in te grijpen. Het was Jeroen die al snel een kans kreeg maar miste helaas voor open doel. In de 10e minuut was hij het die, volgens de scheidsrechter binnen de cirkel, te fors ingreep en dus een penalty tegen. Victor had geen kans om het schot te keren en wederom was de stand gelijk. Even later wist CSV met een lullig intikkertje weer op voorsprong te komen. Maar dat konden ze niet lang vol te houden. Nadat Jeroen op eigen helft de bal had verovert stoomde hij naar voren en stelde, met een gave pass, de goed meegelopen Erik in staat de gelijkmaker binnen te schuiven. Nadat de tegenstander in de 20e minuut voor open doel had gemist kwam even later de bal met een gelukje voor de voeten van Martijn (de ex speler van Teuge) en hij had het makkie om die binnen te tikken. Wederom een achterstand en nog enkele minuten op de klok. ADO heeft het Haags kwartiertje en zal Teuge dan het Teugse minuutje hebben? Het was bijna niet te volgen maar Erik wist de stand weer gelijk te trekken. Na de aftrap werd de bal al weer snel veroverd en werd richting doel van CSV vertrokken. Jeroen kreeg op links de bal voor de voeten en haalde met zijn laatste kracht inspanning vol uit. Een ieder zag de bal in het doel verdwijnen. De keeper hoorde hem alleen maar. Er werd nog afgetrapt maar hierna er meteen voor het eind gefloten. Een terechte of gestolen overwinning, wie zal het zeggen maar in ieder geval zijn de eerste 3 punten binnen.

Spelers: Bas, Erik, Jeroen, Joris, Niels en Victor