Remco Moree (kopbal)

Groep 2 104

12 september 2020 15:00

Wim Slijkhuis

Geen moment kwam het verder bekeren van Teuge 5 deze zaterdag in gevaar. De tegenstander was niet bij machte om het ons echt lastig te maken. Ze wisten een poosje gelijke tred te houden, maar vooral na rust werd het verschil flink duidelijk gemaakt. Ondanks een flinke lijst met afwezigen, toch weer 16 man. Dus er was wat te kiezen voor Hennie.

In de eerste helft kwam het niet helemaal uit de verf. Het liep niet lekker, passes kwamen niet aan en de tegenstander kon zo in de wedstrijd blijven. Toch stonden we bij rust al met 2-1 voor. Martie scoorde een wereldgoal van 25 meter. Vanaf de linkerkant met de rechtervoet stijf in de kruising. Beauty! Erik wist ook voor rust een goaltje mee te pikken.

Na de rust werd het verschil op het veld ook uitgedrukt in doelpunten. Er zouden er nog 3 volgen. Dinis en Erik wisten met een een-tweetje de defensie open te splijten. Dinis mocht afronden. Niet veel later kreeg Erik een gouden mogelijkheid om nog een keer te scoren, maar hij wist de strafschop niet achter de prima doelman te krijgen. Later zou hij die fout goedmaken door alsnog te scoren.

Meest opvallend was de kopgoal van Remco Moree. Hierbij is het belangrijk te vermelden dat enige gelijkenis tussen Remco en Wesley Sneijder, hun (geringe) lengte is. Een voorzet van de linkerkant werd door Remco op waarde geschat. Naar eigen zeggen sprong hij hoog, hing even stil in de lucht en knikte toen krachtig bij de eerste paal binnen.

Wanneer we de balans opmaken na 3 wedstrijden in de beker, zien we dat er veel gescoord (10) is en weinig geincasseerd (3). De volle 9 punten werden behaald, waardoor de volgende ronde werd bereikt. Wanneer die gespeeld wordt, en tegen wie, is nu nog niet bekend. Komende zaterdag start de competitie, thuis tegen CCW.

Speciale dank aan Stan Klein Kalvenhaar van de JO17 die bij ons wilde keepen deze middag. Foutloos gedaan, prima keeper voor de toekomst van onze mooie club!