Winst op zelfvertrouwen bij seizoensstart O13-1

Groep 1 06

29 augustus 2020 11:00

Scheidsrechter

Hollebeek, M.

Een bijzondere eerste voetbalzaterdag van het seizoen ’20 – ’21. Voor het eerst sinds maart een echte wedstrijd met publiek, volgens 1,5 meter protocol. De eerste wedstrijd voor O13-1 coaches Rick en Victor, terug op de Teugense velden. En natuurlijk de eerste wedstrijd voor de 15 talenten van O13-1, voor het eerst de grote (kuns-)wei in. Ingredienten genoeg voor de nodige spanning vooraf. Onze tegenstander in de beker-poule: 2e divisionist CSV Apeldoorn.

Die spanning viel gelukkig al snel weg na het eerste fluitsignaal. De Teugenaren lieten direct zien uit welk hout ze gesneden zijn: lekker fel erop, geen angst, veel vertrouwen in elkaar. Voor alle fans langs de kant leuk om te zien dat ‘we’ vanaf het begin prima mee konden met de geel-roden uit Apeldoorn. Slechts 15 minuten hadden onze jongens (m/v) nodig om te wennen aan de tegenstander en het grote veld. ‘Verder van de goal af!’ Rick had scherp gezien dat dit kon en zou helpen om meer te gaan voetballen. Resultaat: een prima aanval over rechts, Rens behoudt het overzicht, legt de bal terug op de jarige Merten. Zijn venijnige schot wordt knap gekeerd door de prima doelman van CSV. Ook onze sluitpost, Thom, verdient een compliment. Voor het eerst officieel onder de (hoge) lat zorgt er met een aantal prima saves mede voor dat we met 0 – 0 de rust in gaan.

Victor ziet ook aan het begin in de tweede helft dat er een leergierige jonge lichting op het veld staat, de tips uit de kleedkamer zijn direct zichtbaar op het veld. Er wordt korter gedekt, het publiek ziet leuke combinaties, we komen er makkelijker uit. De beloning: een corner, door Thijs (kiesje meer of minder maakt hem niet uit) prima voorgeslingerd, een handje vol kansen. Dat zien ook de spelers in de dug-out. Complimentjes, schouderklopjes, aandacht voor Tim die een vervelende trap op zijn voet krijgt, applaus na een knap schot van de jonge Jayden die het vanaf de 16 probeert.

Allemaal signalen die erop wijzen dat de chemie, tussen de spelers onderling en hun coaches, nu al goed zit. Een prettige constatering, dat belooft veel goeds voor het seizoen dat gaat komen.

Het eindresultaat na 2 x 30 minuten? CSV wint met 1 – 0 in goals, Teuge zegeviert met 10 – 1 op zelfvertrouwen.