38'

F-Pupillen (najaar), F3, 3e klasse 27

1 oktober 2011 9:00

Teuge F3 verspeelt punten in spannend duel

Nadat alle spelers gelukkig nog op tijd waren gearriveerd (menigeen was op de automatische piloot richting VIOS gereden) en het thuispubliek ons al van verre met luid boegroep verwelkomde (bleken later koeien te zijn...) gaf de scheidsrechter netjes om 09.00 uur het startsignaal voor wat een spannende wedstrijd zou worden. De gastheren en -dame waren enigszins onder de indruk van het feit dat ze de koploper op bezoek hadden. Dat bleek ook wel want ze lieten zich snel terugdrukken. Alhoewel vol op de aanval spelen en de tegenstander onder druk zetten ook wel het handelsmerk van de F3 is. KCVO probeerde er uit te komen en dat lukte bij vlagen goed, maar het leek erop dat Teuge toch wel ietsje sterker was. Al snel kwamen er kansen, maar het vizier van de Teugenaren stond nog niet helemaal scherp, dus bleef het 0-0. Daar kwam verandering in toen KCVO de bal voor eigen doel wist te veroveren en de watervlugge dame van KCVO de bal op de middellijn kreeg aangespeeld. Als een raket ging ze ervandoor maar zij wist niet dat Teuge ook een razendsnelle verdediger in huis heeft, die luistert naar de naam Daniël. Daniël gaf vol gas en achterhaalde al gauw niet alleen de KCVO speelster, maar zelfs ook de bal die ze inmiddels op het lege Teuge doel had geschoten. Jammer alleen dat Daniël de bal vlak voor de doellijn net niet helemaal tot stoppen kon dwingen, waardoor die alsnog over de lijn hobbelde. 0-1, maar niet helemaal verdiend. Al snel zette Teuge orde op zaken doordat Stef K. raak schoot uit een prachtige corner van Laurens. 1-1, en Teuge leek de boel weer onder controle te krijgen. Maar niets was minder waar. Kans op kans volgde voor Teuge, maar de bal wilde er gewoon niet in! En tot overmaat van ramp was KCVO wel trefzeker en werd het 2-1. Snel daarna, in de 16e minuut, kreeg de KCVO dame wederom de bal op de helft van het veld aangespeeld en weer ging ze er als een haas mee vandoor. Ze kende Daniël inmiddels, maar had nog niet kennisgemaakt met Jonathan en zijn snelheid. Ook hij slaagde erin haar in te halen en de bal af te pakken, om deze vervolgens met een prachtige boog in de bovenhoek van het doel te krullen. Maar het was wel zijn eigen doel dus Jonathan was natuurlijk ontroostbaar! Met 3-1 gingen de Teuge mannen de rust in en daar volgden de opbeurende woorden van coach Wilfred: niks is nog verloren, we zijn sterk en we gaan er nog een paar in trappen! Vol goede moed gingen de mannen het veld weer in, maar al gauw, in de 23e minuut, volgde de 4-1 door KCVO. En toen dacht Teuge: nu is het mooi geweest! Iedereen deed er nog een stapje bij, er werd gevochten als leeuwen om elke bal en het tij keerde. Laurens schoot in de 26e minuut de 4-2 in, na een prachtige aanval waarin meerdere Teugenaren deelnamen. Daarna kwam de 4-3 door Laurens, na goed samenspel met Julian, en kort daarna de 4-4 door Jonathan, die een afgeslagen aanval van Julian alsnog binnen wist te schieten. Niet veel later volgde de 4-5 door een prachtig afstandschot van Julian en Teuge leek helemaal los! Toch kantelde de wedstrijd nog een keer... In de 35e minuut kreeg KCVO een penalty omdat Julian hands had gemaakt. Niet opzettelijk, maar toch. KCVO schoot binnen en het was 5-5. Met nog maar 5 minuten te gaan was het nu bloedstollend spannend. Helaas brak KCVO die spanning al weer snel door keeper Jesse twee maal kort achter elkaar te verschalken. Eindstand 7-5. Maar Teuge kon met opgeheven hoofd het veld verlaten. De volgende keer winnen wij, zeker weten!!