2 - 8

SP Teuge JO17-1

2e klasse 04

1 juni 2019 11:00

Afgelopen zaterdag is Teuge JO 17-1 kampioen geworden in de 2e klasse. Na de thrillers van vorige wedstrijden bij Teuge 1 en Go Ahead Eagles, voegde de equipe van Peter Nebbeling en Patrick van der Lugt hier nog een thriller aan toe welke uiteindelijk beloond werd met het kampioenschap.

De uitgangspositie was duidelijk vooraf. Koploper WSV was uitgespeeld en Teuge kon alleen bij winst kampioen worden op doelsaldo en er moest met vijf doelpunten verschil gewonnen worden.

De wedstrijd werd gespeeld in Rozendaal tegen DVOV welke op dat moment de één na laatste positie bezette. Niet onoverkomelijk dus, maar ook zeker geen uitgemaakte zaak.

De wedstrijd werd al om 11:00 uur gespeeld, en het hele elftal met supporters vertrokken tegen half 10 met een “echte” VAD-bus naar Rozendaal (Rokafast bedankt voor het sponsoren en regelen van de bus).

Waar in de bus de spanning nog een beetje werd weggezongen, kwam de spanning weer terug bij het uitstappen van de bus. Van de spanning was met aanvang van de wedstrijd al snel niets meer te merken.

Binnen 10 minuten was het al twee keer raak, het kan dus. Maar bij de wil om doelpunten te maken, werden de verdedigende taken nog wel eens vergeten en na een aantal goede counters van DVOV was het bij rust 2-2. Dus in één helft nog niets opgeschoten. De meegereisde supporters hadden er een hard hoofd in dat het zou gebeuren, maar de spelers waren toch een andere mening.

Na de rust gingen de spelers van Peter en Patrick er vol voor en opnieuw werd er binnen tien minuten weer twee keer gescoord. Dit gaf de ploeg veel vertrouwen en drive, waarna de één na de ander aanval volgde.

“Gaat het toch nog gebeuren” werd het gevoel bij de hartstochtelijke supporters langs de lijn. Met volle inzet werd er voor elke goal gegaan, waarbij DVOV niets meer had in te brengen. Zelfs die ene kans die altijd komt werd met man en macht verdedigd door de verdedigers. Drie minuten voor tijd kwam de bevrijdende 7-2 voorsprong en in de blessuretijd werd er nog een achtste treffer aan toegevoegd.

De ontlading bij het laatste fluitsignaal was dan ook groot, want het wonder van Rozendaal was toch werkelijkheid geworden in de tweede helft.

Na afloop werden de spelers nog getrakteerd op vuurwerk en na ontvangst van de schaal ontvingen de jongens uit handen van de sponsor Rokafast nog een blijvende herinnering.

Op de terugweg werd er nog meer gezongen door jongens in de bus, maar deze keer van vreugde. Een lied over de haardracht van Peter kwam vaak aan bod.

Jongens, het was een fantastisch seizoen met een terecht kampioenschap en nu dit doorzetten in de 1e klasse volgend seizoen.

Ouders bedankt voor de goede support over het hele jaar en natuurlijk extra dank voor de goede begeleiding en trainingen van Peter en Patrick.