ZVV '56 JO9-1

5e klasse 15

16 februari 2019 8:45

Max Mellema

Vol juiste wedstrijdspanning en met het voltallige team mochten de boys van Teuge JO9-3 aantreden tegen ZVV’56 JO9-1.

Onder een heerlijk opkomend voorjaarszonnetje schiet Teuge uit de startblokken met goed voetbal.

De tegenstander wordt gelijk onder druk gezet. De bal wordt soepel rondgespeeld en de teamgenoten weten elkaar moeiteloos te vinden. Alleen de afwerking op het goal wil nog niet echt lukken.

Het is dan ook even door de zure appel bijten als ZVV uit de eerste aanval  wel direct weet te scoren.

Gelukkig laten de jongens de hoofden niet hangen en gaan direct in de tegenaanval.

We zien strijd, passie en inzet en dat resulteert in doelpunten.

Met een 5-2 voorsprong gaan we de rust in.

Na de rust komt ZVV sterk terug. Ze laten het er niet zomaar bij zitten en vechten zich terug in de wedstrijd. De voorsprong slinkt tot 6-5.

Het fluitsignaal voor de laatste time-out is hard nodig.

Tijd voor coach Gradus om de mannen weer even tot de orde te roepen en ze op scherp te zetten voor het laatste deel van de wedstrijd. En dat geeft direct resultaat.

In het laatste deel wordt er heerlijk combinatievoetbal op de mat gelegd en weten de jongens elkaar moeiteloos te vinden.  En dat gaat het hard met de doelpunten.

De laatste time-out was het kantelpunt van de wedstrijd. Hoewel de jongens de gehele wedstrijd kalm bleven en zelf het volste vertrouwen hadden in een goede afloop, had het ook anders kunnen lopen, want ZVV wist na rust gevaarlijk dicht bij te komen. Gelukkig wisten de jongens op tijd het tij te keren.

Een dikke pluim voor het hele team, want jullie hebben het samen gedaan. Een prachtige eindstand van 13-6.

De komende twee weken zijn we vrij. Op 9 maart spelen we weer thuis. Dan krijgen we SC Klarenbeek JO9-1G op bezoek. Aanvang: 08.45 uur.