39'

F-Pupillen (najaar), F3, 3e klasse 27

10 september 2011 9:00

Indrukwekkende competitiestart Teuge F3

Op een gladgeschoren en kletsnat veld startten onze F3 helden op 10 september het seizoen tegen Victoria Boys F2. De meegereisde fans waren enigszins nerveus, want Teuge moest het door het ontbreken van Stef H. en Joris met maar 1 wissel doen, terwijl de tegenstander ook nog eens een paar grote kerels in het veld had staan. Als dat maar goed afliep….

Na het eerste fluitsignaal leek het er al snel op dat het wel goed zou kunnen aflopen. De strijd ging wel gelijk op, maar Teuge liet de tegenstander niet in de buurt van keeper Julian komen. En wat ook opviel was dat Teuge zo goed samen speelde.  Zowel in verdediging als aanval werd prima overgespeeld, waardoor de tegenstander er niet aan te pas kwam. Een doelpunt voor Teuge was een kwestie van tijd.

En die tijd kwam in de 4e minuut. Na goed samenspel kwam Jesse alleen voor de keeper. Hij speelde hem handig uit en schoof de bal in het doel: 0-1. Na dit doelpunt werd lange tijd driftig gestreden, maar zonder doelpunten. Victoria Boys kwam nog steeds bijna niet in de buurt van het Teuge doel, maar andersom wel. Alleen de doelpunten kwamen maar niet. Dit werd anders in de 13e minuut. Na een aanval over de rechterflank door Stef kreeg Thijs de bal in kansrijke positie en hij bedacht zich geen moment: 0-2.  Vanaf dat moment was Teuge ontketend: alweer in de 15e minnut scoorde Stef K. na een mooie solo en weer 2 minuten later scoorde Laurens de 0-4. Dit doelpunt werd voorafgegaan door een mislukt schot van Luuk, maar gelukkig stond Laurens op het juiste moment op de juiste plek om de klus af te maken. Zoals gezegd: Teuge werkte goed samen!

De 0-5 werd gemaakt door Thijs, nadat hij handig een sliding van de keeper had ontweken. De zoveelste sliding van de keeper trouwens, waarmee hij eerder al Stef op zijn knie had geraakt.

In de rust wisselden Julian en Jesse van plek. Julian had in de eerste helft namelijk maar 1 (halve) redding hoeven te verrichten, en wilde nu ook wel eens aan de bak. Dus Jesse ging keepen en Julian ‘spitsen’, zoals hij het zelf over het veld naar zijn vader riep. In de tweede helft denderde Teuge vrolijk door. Victoria Boys was niet kansloos, maar Teuge was wel veel beter. ‘Pas’ in de 26e minuut werd dit omgezet in het volgende doelpunt. Na veel druk van Teuge en drie reddingen van de Victoria Boys keeper, schoot Laurens raak: 0-6. En alweer twee minuten laten bereidden Luuk en Daniël door goed samen te werken het volgende doelpunt voor en kon Laurens de 0-7 maken.  Het was net alsof de Teuge mannen hadden afgesproken om elke twee minuten te gaan scoren, want achtereenvolgens werden elke twee minuten doelpunten gemaakt door Luuk (0-8), Stef (0-9 en 0-10) en Julian (0-11). Pas na die 0-11 leek de honger van Teuge gestild. Het tempo ging iets omlaag en onmiddellijk werd dit door Victoria Boys afgestraft. Vlak voor het eindsignaal was een van de sterke Victoria Boys kerels zowel Jonathan als Daniël de baas en passeerde hij Jesse. Eindstand 1-11.

Een videoverslag van deze wedstrijd staat op de mediapagina.