Gewonnen op kansen en verloren op doelpunten

3 - 2

SP Teuge JO11-2JM

2e klasse 07

13 oktober 2018 8:45

Deze zaterdag staan we vroeg in de wei bij Klarenbeek. Het is half oktober, maar de toeschouwers hebben de korte mouwen en teenslippers aan. Met de zon in het gezicht gaat het de eerste helft gelijk op tegen het team waar in de beker nog met 5-0 van is verloren. Thom is dit keer keeper en Luca mag in de spits. Zijn eerste schot op doel is prachtig, maar helaas geen goal. Ondanks het goede keeperswerk van Thom en het weghalen van de ballen door Leah, lopen we toch tegen een 1-0 achterstand aan. Teuge zet steeds meer druk en een mooi afstandschot van Lex wordt vakkundig gestopt door een goede keeper van Klarenbeek. Voor de rust is de teleurstelling langs de kant verder vergroot door een goal uit een corner, 2-0.

De drie coaches van Teuge zijn in de rust druk in de weer met schrijfblokken en tekenmateriaal. De centrale vraag luidt: "Hoe krijgen we iedereen goed op de posities om de achterstand goed te maken?"
De tweede helft worden we getrakteerd op een top inzet en mooi combinatiespel. Dit leidt tot veel kansen voor Teuge. Klarenbeek staat ook niet stil en door onder andere twee krachtige slidings van Cas en Siemen wordt een grotere achterstand voorkomen.

Cas maakt een mooie solo middendoor en schiet de bal laag in de hoek zodat de keeper er niet bij kan, 2-1! "Kom op Teuge, het kan nog!" klinkt het luid van de zijkant! Teuge zit lekker in de Flow (bron: Luuk), maar Klarenbeek blijft solide verdedigen. In plaats van de verwachte gelijkmaker, wordt het 3-1. Er wordt alles op alles gezet. Siemen probeert het al indribbelend vanuit een corner. Via weer een mooie pas van Lars schiet Lex nog een keer van afstand. Ook Leon krijgt kansen en probeert het. Dan is er Luca die de 3-2 maakt met nog vijf minuten te spelen. Spannend blijft het tot het einde. Ondanks dat het 3-2 blijft, voelt het verlies een beetje onterecht. Gewonnen op kansen, laten we dan maar zeggen.