Kon. UD JO9-2G

4e klasse 08

3 november 2018 9:00

Vandaag in eigen huis was het hele team weer compleet. Ondanks het vroege tijdstip wordt iedereen uitgelaten begroet. Zo te zien hebben de jongens weinig last gehad van het terugzetten van de klok. Wat is het toch genieten met deze groep enthousiastelingen.

Om klokslag negen klinkt het startsignaal. De jongens hebben er zin in, maar de tegenstander ook. De aanvalster van Koninklijk UD geeft direct haar visitekaartje af. Met haar snelheid is ze een plaag voor onze verdediging. En voor we er erg in hebben staat UD binnen vijf minuten al op een 3 – 0 voorsprong.

Wat een flitsende start van de bezoekende club.

Maar in de 8e minuut is daar dan eindelijk ons antwoord. Via een snelle en verre uittrap van keeper Dyon bereikt de bal Pepijn. Vanaf rechts brengt Pepijn de bal naar Jochem op het middenveld. Jochem speelt de bal door naar links, waar Coen via een prachtige uithaal de bal achter de doelman van UD het goal inschiet.

Twee minuten later kan Pepijn  de achterstand verder verkleinen tot 2 – 3.

Maar dan laten we ons toch weer verrassen. De jongens hebben moeite met de  snelle en felle aanvallen van UD.  Binnen 3 minuten weet UD weer 2 treffers te scoren. En dan staat het ineens 2 – 5.

Teuge komt lastig in het eigen ritme. Het lijkt of niets lukt. Kom op boys. Koppies niet laten hangen. Vechten. Jullie kunnen het.

Dan besluit Brent op avontuur te gaan. Hij geeft niet op en vecht door. En net voor het rust signaal klink weet hij de stand op 3 – 5 te zetten.

Tijd voor een peptalk van de coach. Even op adem komen, verse aanwijzingen en vol strijd op naar de tweede helft.

In de tweede helft zien we weer de oude vechtlust en passie. Er wordt gestreden om iedere bal. Met veel inzet en vechtlust werd geprobeerd de achterstand in te halen, maar jammer genoeg valt een doelpunt niet altijd bij de ploeg die het verdient.

Daarentegen weet UD binnen een minuut de bal wel weer twee keer in het net te leggen. En niet veel later weten ze nog verder uit te lopen naar 3 – 8.

Met nog maar 7 minuten op de klok gaat het lastig worden. Maar de strijd is pas echt gestreden als het eindsignaal klinkt.

Waar Dyon even naar rust nog de fout in ging met een overtreding, laat hij nu zien zijn tegensstander ook voetballend om de tuin te kunnen leiden. Met een paar mooie schijnbewegingen weet hij de bal voorbij de tegenstander te krijgen en Joël te bereiken. Joël gaat op de zelfde voet verder en met een prachtig schot scoort hij de 4 – 8.

In de laatste minuut weet Ryan nog te scoren. Hij zat er al een paar keer dichtbij. En dan is het fijn dat vechtlust toch beloond wordt.

De stand eindigt met 5 – 8 in het voordeel van de tegenstander.

Maar de jongens hebben er uiteindelijk een mooie, spannende wedstrijd van gemaakt en dat verdient een groot compliment.

Volgende week spelen we wederom thuis. Dan ontvangen we Sallandia JO9-2.