Oene 3

5e klasse 12

22 september 2018 14:30

A. Nikkels

Je kunt winnen, gelijkspelen of verliezen. Meer keuzes zijn er niet. Zo simpel is het spelletje. Aldus René van der Gijp. De analist met bril vergat de 4e optie: vernederen. De linksachter van Oene heeft zaterdag na de wedstrijd meteen zijn moeder gebeld om uit te huilen. Het daaropvolgende telefoontje was met zijn psychiater om een afspraak voor maandag in te plannen. HIj werd namelijk op gruwelijke wijze gepoort met een hakje  door zijn directe tegenstander Bas Wielart. De back viel plat achterover op zijn gat en bleef even roerloos liggen. Toen hij deze vernedering even later verwerkt had, stond hij pas weer op.

In de eerste helft waren er vele kansen voor Teuge te noteren. Helaas stond het vizier niet op scherp. Hans Veldwijk wist wel de lat en het vangnet te vinden, maar het doel niet. Daardoor bleef Oene aan het elastiek hangen en mochten ze bij rust in de handjes knijpen met 'slechts' een 3-1 achterstand. Jasper scoorde tweemaal en Bas W. schoot van afstand raak langs de in hoogte beperkte doelman na slecht uitverdedigen.

In de 2e helft waren er meteen weer kansen voor Teuge. Toeval of niet, maar het was weer Hans Veldwijk die van een paar meter de bal over het doel wist te jagen. Half uurtje voor tijd wist Oene vanuit het niets de aansluitingstreffer te produceren. De bonkige spits probeerde een hoge voorzet aan te nemen, de bal schoot van zijn voet en ging over het natte gras zo de lange hoek in. Daarna zette Teuge aan en dat leverde meteen gevaar op. Jeroen Prijs was in de rust ingevallen en werd in stelling gebracht in de zestien. Oene onderkende het gevaar en veegde hem met bal en al onderuit. Terechte strafschop. Normaal een klusje voor van den Hoek, maar Prijs wil topscorer worden en eiste de bal zelfverzekerd op. Hij joeg de bal de linkerhoek in terwijl de keeper gestrekt naar de rechterhoek onderweg was.

Prijs scoort

Oene was bij het geven van de strafschop geknakt. Dit kwam het best tot uiting via hun aanvoerder, die niet voor niets Pannekoek heet. Bij een blessure van een medespeler in de eerste helft besloot hij lekker door te voetballen zonder om te kijken naar zijn voetbalcollega. Vlak voor het nemen van de strafschop schoot hij de bal nog even weg van de stip, wat hem op hoongelach en cynisch applaus kwam te staan van de Teugenaren. Teuge 4 klaarde het klusje professioneel hierna. Prijs wist zijn doelpuntentotaal nog verder op te krikken door er nog een goaltje bij te prikken. Sluitstuk was een mooie stift van Erwin. Van net binnen de zestien liftte hij de bal over de uitgelopen keeper. De bal verdween hoog tegen te touwen en de supporters konden voor de 6e keer uit de dug-out komen om te juichen.

Speciale vermelding voor Ronald Boerkamp die een nagenoeg perfecte wedstrijd speelde. De inval doelman toonde aan het vak nog niet verleerd te zijn. Een paar fraaie reddingen en dus ook een belangrijk aandeel.

Mooie start, bovenaan, goed gespeeld. Gruwelijk lekker!!! Zaterdag 6 oktober staat de wedstrijd uit bij Victoria Boys op het programma. Aftrap: 15.00 uur.