Go Ahead Deventer JO9-2G

4e klasse 08

22 september 2018 9:00

zelf

Nu de zomer definitief plaatsgemaakt heeft voor de herfst is dat direct te merken aan de temperatuur. Frisser dan we gewend zijn. Maar het najaarszonnetje prikt zo nu en dan door de vredig in de lucht hangende wolken en het lijkt erop dat we het droog gaan houden.

Kortom… prima voetbalweer.

Vandaag treden we aan tegen het voor ons onbekende Go Ahead Deventer JO9-2. Altijd spannend wanneer je geen voorinformatie over je tegenstander hebt.

Gelukkig is ook de trouwe JO9-3 F-side weer van de partij om de boys aan te moedigen.

Eerst nog even een team- en spelerfoto’s maken zodat de site er ook weer gelikt uit ziet en een korte warming-up, maar dan kan de wedstrijd toch echt beginnen.

Iedereen neemt zijn positie in en om 09.00 uur wordt er afgetrapt. In de beginfase is de wedstrijd redelijk in balans. Beide teams zoeken naar de opening.

Coen krijgt de eerste kans van de wedstrijd, maar mist op een haar na het doel.

Terwijl onze jongens nog lopen te balen, weet de doelman van de tegenpartij met een snelle uittrap zijn voorhoede te vinden.  Met deze snelle aanval, weet GA de score te openen.

Vrij snel daarna volgt de 0-2.

De koppies gaan even naar beneden, maar gelukkig weet het team zich snel te herpakken.

Brent gaat op avontuur en brengt de achterstand terug naar 2-1.

Direct na de aftrap weet Teuge de bal weer te veroveren en gaat opnieuw richting doel. De keeper is er snel bij, pakt de bal en wil met een snelle uittrap zijn eerdere kunstje herhalen. Maar op het middenveld is Ryan de tegenstander te snel af, vangt de bal goed op en weet feilloos Coen te bereiken. Coen bedenkt zich niet en zorgt voor de gelijkmaker.

Na de korte break gaat het mis. Teuge weet met hun aanvallen wel gevaar te creëren maar verzuimt om het af te maken. De organisatie bij GA daarentegen staat goed en zij zijn net wat brutaler. Voor we er erg in hebben gaan we met een 7-2 achterstand de rust in.

Na de rust gaat het bezoekende team op dezelfde wijze verder. Onze jongens vechten als leeuwen, maar weten niet te voorkomen dat ze nog twee tegendoelpunten krijgen te verwerken. 2 – 9.

Kop op jongens… koppie erbij houden en blijven voetballen. Jullie kunnen het.

En dan weet het team zich te herpakken. Jochem, die de tweede helft keept, weet elke volgende bal uit het doel te houden. Verdedigend pareren afwisselend Joël , Nikos en Dyon elke aanval van de tegenstander.

Vanaf het middenveld bereikt de bal Coen. Hij slalomt langs een paar benen en weet de bal langs de keeper te schuiven.

Tijd voor de 2e korte break. Een paar bemoedigende woorden van de coaches en met volle vaart het laatste deel in. Onze strijders zijn er klaar voor.

Pepijn weet de tegenstander af te troeven en middels een prachtige voorzet Coen tot scoren te brengen.

Het team krijgt ineens vleugels en aanval na aanval golft richting het doel.

Joël – die bergen werk heeft verzet – gaat mee naar voren. Geeft de bal voor op Pepijn, die Coen vrij ziet staan: 5 – 9.

Vervolgens weet Brent de bal te veroveren en ziet wederom Coen vrij staan. Yeah… Coen’s eerste hattrick: 6 – 9.

Deventer is het spoor inmiddels bijster. De jongens blijven druk uitoefenen.

Zit een gelijkspel er nog in? Opnieuw wordt de aanval gezocht. Dit maal weet Pepijn de doelman te passeren: 7 – 9.

Helaas tikken de minuten net iets te snel weg. En fluit de scheidsrechter af.

Wat een fantastische 2e helft hebben jullie laten zien. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest. Helaas zat dat er vandaag niet in.

Wat hebben jullie er met zijn allen voor gevochten. Ieder heeft zijn werk voor het team verricht. Jullie hebben het echt als team gedaan. Toch mag Brent zich vandaag ‘man of the match’ noemen.  Zowel aanvallend als verdedigend heeft hij zijn mannetje gestaan. Op het middenveld was hij de tegenstander menigmaal te slim af. Daarbij was hij zeer onbaatzuchtig. Was niet uit op eigen gewin, maar zag de mogelijkheden om zijn teamgenoten te laten scoren.

Volgende week weer nieuwe kansen. Dan spelen we uit tegen Colmschate.