Groep 4 31

8 september 2018 9:00

zelf

Een heerlijke nazomerochtend, licht bewolkt, zonnetje in de lucht ,  beetje wind en een redelijke temperatuur. Kortom heerlijk weer om een lekker potje te ballen.

Om 09.00 uur mochten onze jongens hun kunsten vertonen op het 1e veld tegen Victoria Boys JO9-1. Op papier een gelijkwaardige tegenstander, dus dat belooft een leuke wedstrijd te worden.

De wedstrijd opent veelbelovend. Er wordt in hoog tempo gespeeld en beide teams laten leuk voetbal zien. Veel kansen over en weer. Beide ploegen willen vol voor de winst gaan en dat levert een mooi schouwspel op.

Victoria Boys weet als eerste de score te openen. Maar daar laten onze jongens zich niet door van de wijs brengen. Ze blijven hun eigen spel spelen op jacht naar de gelijkmaker. Die niet veel later valt.

Net voor de 1e time-out zet de tegenstander de score op 1-2.

Na wat tactische aanwijzingen van de coach, wordt na het fluit signaal direct de aanval weer geopend. Op zoek naar de 2-2. Die even later valt.

En dan slaat het wedstrijdbeeld volledig om.

De volgende doelpogingen van Teuge stranden op de paal, de lat of in de handen van de sterk keepende goalie van vicky boys. De tegenstander krijgt hierdoor vleugels en legt de ene naar de andere bal in het net.

Wanneer het rustsignaal klinkt is de stand uitgelopen tot 2 – 8.

In de rust wordt een stevige peptalk gegeven. Rug recht, hoofd omhoog…. Jullie kunnen het.

Maar Victoria Boys ruikt een klinkende overwinning en dendert voort. 2-9, 2-10, 2-11.

Vlak voor de 2e time-out krijgt het team weer wat meer grip op de bal en dat resulteert direct in een doelpunt: 3 - 11

Wellicht dat de 2 minuten rust onze jongens net die boost geeft om het zelfvertrouwen terug te winnen.

De spelhervatting begint goed. 4 – 11. Hoop begint te gloren. Misschien kunnen we het doelpuntenverschil iets verkleinen.

Helaas wil Victoria Boys daar niet aan meewerken. Zij willen hun feestje niet verstoren en weten voor het eindsignaal nog 5 x te scoren.

We verliezen de wedstrijd met 4 – 16.

Volgende week een nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen.  We spelen dan om 08.30 uur op Sportpark de Maten tegen Groen Wit ’62 JO9-3.