9 juli 2011 19:00

Wim Bronsvoort

Sportclub Teuge biedt goed partij tegen Go Ahead Eagles

Met prachtig weer, in een door de club gecreëerde geweldige ambiance en op een veld als een biljartlaken, traden zaterdagavond op Sportpark De Dulmer Sportclub Teuge en BVO Go Ahead Eagles tegen elkaar aan.

Uiteraard lag het initiatief vrijwel de gehele wedstrijd bij de profs uit Deventer, toch hebben de Teugenaren heel lang een aardig woordje kunnen meespreken. Sterker nog, na een misverstand tussen Eagles-doelman Ter Mate en zijn defensie, kwam Sp. Teuge via Jordy Kamphorst bijna op voorsprong. Kort daarna, in de 22-ste minuut, werd Koen van der Biezen gevloerd binnen het strafschopgebied. De door hem zelf genomen strafschop werd feilloos in het dak van het doel geschoten, 0-1.

De Teugenaren verscholen zich niet en regen zowaar een aantal mooie combinaties aan elkaar. In de 28-ste minuut leidde één van die combinaties tot de gelijkmaker. In de counter speelde Gouke Bokma zich knap vrij en bediende Jordy Kamphorst in de ruimte. Jordy behield het overzicht en legde goed breed op de meegelopen Jeroen Prijs. Jeroen aarzelde geen moment en liet de keeper van Go Ahead Eagles volstrekt kansloos: 1-1. De terecht ontstane euforie bleek helaas van korte duur. Slordig balverlies rond de middenlijn en vervolgens te enthousiast doordekken, zorgde voor te veel ruimte in de as van het speelveld. Go Ahead Eagles profiteerde hier goed van en tekende de 1-2 aan via Ruud Wellenberg. De rust werd uiteindelijk bereikt met een acceptabele 1-3 achterstand. Een te kort gespeelde breedtepass werd door Jan Kromkamp onderschept en vanaf een meter of 40 ineens over de uitstekend keepende Gerben Logtenberg geschoten.

Na de rustpauze had de wedstrijd even nodig om weer op gang te komen. De Eagles bleven voortdurend aanvallen, maar de ruimtes werden door het compact spelende Sp. Teuge goed klein gehouden. Daarom werd het geluk vooral over de vleugels gezocht. De voorzetten van de flankspelers ontbeerden verrassenderwijs vaak de precisie om echt gevaarlijk te worden. Bovendien weerden keeper Joost Veldwijk en zijn defensie zich kranig in de eigen 'zestien'. In de 64-ste minuut vond Go Ahead Eagles dan toch een gaatje in de verdediging van Sp. Teuge. Koen van der Biezen werd met een steekbal vrijgespeeld en tekende de 1-4 aan. In de fase daarna lieten de gastheren zich nu en dan weer aardig gelden, wat in de 71-ste minuut resulteerde in een dot van een kans voor Erik Prins. Na een goede loopactie en dito pass stond hij oog in oog met keeper Ter Mate in een riante positie. Desondanks verdween het schot van Erik langs de verkeerde kant van de paal naast het doel. In de laatste fase van de wedstrijd was Sportclub Teuge duidelijk moe gestreden. Hoewel, in minuut 84 werd op links een vloeiende combinatie ingezet. Jordy Kamphorst werd in het strafschopgebied vrijgespeeld, maar was zich onvoldoende bewust van zijn positie ten opzichte van het Eagles-doel. Waar een schuiver in de hoek voor de hand lag, koos Jordy voor een passje naar de buitenspel staande Erik Prins. Even daarvoor waren de Deventernaren op 1-5 gekomen. Nieuwkomer Omar Kavak lobde vanaf links de bal knap over Joost Veldwijk in de verre hoek. Waar de Teugenaren zich op hangen en wurgen wilden verzoenen met deze stand, zette Go Ahead Eagles nog even aan. In de laatste 4 minuten leverde dat via opnieuw Koen van der Biezen en Michal Janota nog 2 doelpunten op.

Bij een stand van 1-7 floot de uitstekend leidende scheidsrechter Bronsvoort voor het einde van de wedstrijd. Hoewel de 3 tegengoals in de laatste 8 minuten even verklaarbaar (i.v.m. het verschil in fysieke conditie) als jammer waren, mag de eerste selectie van Sportclub Teuge terugkijken op een mooie wedstrijd, waarin het goed weerstand heeft geboden en bij tijd en wijle zeer acceptabel voetbal heeft laten zien. Daarnaast heeft de hele club zich van haar beste kant laten zien en ruimschoots aangetoond een prima gastheer te kunnen zijn voor een betaald voetbalorganisatie. Hulde voor iedereen die aan deze fantastische happening zijn of haar bijdrage heeft geleverd.

GA Eagles: Patrick ter Mate, Khalid Karami (46. Resit Schuurman), Freek Heerkens, Jan Kromkamp, Michael Jansen, Joep van den Ouweland (46. Michal Janota), Ruud Wellenberg (46. Tcho Tcho Nzuzi-Makuno), Joey Suk (46. Glenn Kobussen), Xander Houtkoop (46. Gersom Klok), Koen van der Biezen, Jarchinio Antonia (65. Omar Kavak).

Sp Teuge: Joost Veldwijk, Pieter Bart Bos, Michael de Croon, Bart de Brouwer, Gerard Regterschot, Niels Jansen, Japser Oosterman, Berend Pas, Maarten Oosterveld, Gouke Bokma, Erik Prins, Christian Schouten, Jeroen Prijs, Erik Hendriks, Ruben Wientjes, Jordy Kamphorst, Stefan Schipper, Carlos van den Sigtenhorst, Gerben Logtenberg.