WSV 3

Mannen, 5, Groep 2 71

2 september 2017 14:30

G. Pannekoek

Teuge 4 is nu Teuge 5. En Teuge 5 is Teuge 4 geworden. Het oude Teuge 5 werd kampioen en moest verplicht promoveren. Teuge 5 werd dus Teuge 4 er is 5e klasse gaan spelen. Teuge 5 bestaat dus nu uit spelers die vorig seizoen nog in Teuge 4 zaten en speelt 6e klasse. Bent u er nog??? Het is even wennen...

De oude garde binnen Teuge 5 keek zijn ogen uit toen WSV aankwam op sportpark De Dulmer. De een was nog jonger dan de ander. 17, 18 jaar...ouder waren ze niet. Sommigen werden zelf in wedstrijdkleding door hun mama afgezet. Nou dan weet je het wel. Dat wordt een hele moeilijke middag. Snelle gasten die 90 minuten achter elkaar blijven rennen en voor elke bal gaan. Dat vroeg om een tactische vondst van onze nieuwbakken leider Hennie van Lohuijzen. Hij kwam met een 4-4-2 op de proppen waarbij er met twee verdedigend ingestelde centrale middenvelders gespeeld diende te worden. De backs van WSV zouden vrij gelaten worden. Eerst controle, dan aan een doelpuntje denken, dat was het plan.

Na minder dan 10 minuten bleek de angst vooraf ongegrond. Dit was niet het talent van Apeldoorn waarvoor gevreesd werd. Ze konden er niks van. Ze liepen niet, passes over 4 meter kwamen niet aan en waren verre van fit en balvaardig. Opstekertje voor ons dus. De duimschroeven werden aangedraaid en de vrije man werd makkelijk gevonden. BIj rust resulteerde dit in een 7-0 voorsprong.

Na rust werd dit uitgebouwd naar een 13-0 einduitslag. Opvallend waren de 3 goals van Hans Droog in de 1e helft en de prachtige boogbal van Berdy de Graaf. Waar voor de wedstrijd de bekerwedstrijden werden afgedaan als veredelde oefenwedstrijden, werd er na de wedstrijd druk gespeculeerd over de kansen om de volgende ronde te bereiken. Hoe snel kan het gaan in het voetbal? Maar de grote vraag van vandaag blijft toch: "Waren wij nou zo goed, of waren zijn nou zo slecht"? Ik denk het laatste, eerlijk gezegd. Volgende week uit naar Go Ahead Deventer.