Teuge 4 geeft ruime voorsprong uit handen

Harry Aalpoel (penalty)

Mannen zaterdag, 4, 6e klasse 16

25 maart 2017 14:30

Gerard Linthorst

Onder een stralend lentezonnetje leek er geen vuiltje aan de lucht voor Teuge 4. Na een charge op Stefan binnen de beruchte lijnen werd de bal op 11 meter gelegd. De doelman van Go Ahead koos bijzonder snel een hoek waardoor het voor Harry een eitje was de bal in het vrijwel lege doel te schuiven.

Daarna voetbalde Teuge nog een paar kansen en kansjes bij elkaar. Zo kwam Remco oog in oog te staan met de doelman waar hij wel 3x in zou passen. De keeper bleek letterlijk een te grote sta-in-de-weg voor de kleine creatieve speler. Gerard Pannekoek liet maar weer eens zien prima te kunnen koppen. Hij versloeg een aantal gasten in de lucht die de helft van zijn leeftijd zijn en liet ook de doelman kansloos. Er werd nog een poging gedaan om met een handsbal het doelpunt te voorkomen, maar zelfs dat baatte niet: 2-0.

Er leek helemaal niet aan de hand totdat Go Ahead een doelpunt cadeau kreeg. Bij een redelijk makkelijk schot van afstand werd voor de verkeerde oplossing gekozen door invaldoelman Erwin. Hij besloot de bal te stoppen met de voet i.p.v. te pakken als een echte keeper. De bal hobbelde over de schoen en kwam tegen de paal. De spits was er als de kippen bij om het cadeautje uit te pakken en frommelde de 2-1 in het doel.

Na rust was de vaste keeper er weer en werden er een paar wissels doorgevoerd. Erg goed werd er niet gevoetbald en toch waren er genoeg kansen om het duel in Teugs voordeel te beslissen. Een vrije trap van 24 meter werd uitstekend binnengeknald door Go Ahead Deventer. Een behoorlijke domper. Daarna werd Teuge een 2e duidelijke strafschop onthouden.

Iedereen maakte zich op voor een spannende slotfase. Maar ineens floot de scheidsrechter van dienst af. Met nog zeker 5 minuten op de klok, vond de beste man het mooi geweest. De voetballers liepen een beetje beduusd richting kleedkamer.
Einduitslag 2-2. We zijn nu best of the rest. Volgende week Groen Wit thuis.