Hans en Harry vol emotie na prima eerste helft van Teuge 4

5 - 0

SP Teuge 4

Mannen zaterdag, 4, 6e klasse 16

26 november 2016 15:00

Bij het betreden van de kleedkamer na het fluitsignaal voor de rust, dropen de mannen van Teuge 4 een voor een binnen. Net voor rust viel er ietwat ongelukkig een treffer voor de Deventer formatie RDC 3. Een smetje op een verder prima verlopen eerste helft, vanuit Teugs oogpunt bekeken. Leiders Hans en Harry waren blijkbaar diep onder de indruk van het vertoonde spel, want ze toonden hun emoties uitbundig. Uit de ene mond was op te tekenen: "gaat prima zo", terwijl de ander daar overheen ging met: "niks meer aan doen, gaat goed". Uitbundiger kan het bijna niet. Wat stemde dan zo tot tevredenheid?

RDC had in de weken voorafgaande aan deze wedstrijd met hun uitslagen aangetoond over een goed ploeg te beschikken. In de ene wedstrijd werd nog meer gescoord dan in de andere. Teuge was dus gewaarschuwd. Opvallend genoeg was Teuge minstens gelijkwaardig. De bal ging goed rond en de vrije man werd prima gevonden. Doordat Remco zich slim uit de voorste lijn liet zakken, werd er verwarring veroorzaakt in de defensie en het middenveld van RDC. Beide ploegen kregen wel wat kansjes maar de keepers gaven geen krimp. Net voor rust haalde de kleine linksbuiten van RDC de achterlijn en trok de bal voor. De opstomende middenvelder ging gretig naar de bal toe en prikte de bal in het doel. Zuur, maar niet onoverkomelijk in de tweede helft.

Het begin van de tweede helft ging ook nog gelijk op. Toen vielen er ineens twee doelpunten kort achter elkaar. Een corner werd binnengeknikt en een makkelijk gegeven vrije schop trof ook doel. Daarna was de pot wel beslist. Tussen de dichte laaghangende mistflarden werden er nog twee deventerse treffers gemaakt. Teuge ging uiteindelijk met 5-0 de bietenbrug op, maar kan toch terugkijken op een prima eerste uur. Komende week staat de eerste wedstrijd uit de terugronde op het programma. We mogen het thuis om 14.30 uur opnemen tegen Apeldoornse Boys. We gaan revanche nemen voor de twee punten die we verloren in Apeldoorn. Ik vul vast een 1 in op de TOTO.