Teuge 4 en RDC delen de punten in Deventer (2-2)

Rob Hagen (schot)
Assist: Gerrit Kraay

Mannen zaterdag, 4, 6e klasse 16

5 november 2016 15:00

Op een druilerige zaterdagmiddag in november, mocht Teuge 4 het opnemen tegen RDC uit Deventer. Na een gelijkopgaande wedstrijd werden punten aan het einde eerlijk verdeeld. Een terechte puntendeling. De eindstand werd al bij de rust bereikt. Achteraf zouden beide teams zeggen dat er wellicht iets meer in had gezeten.

Gedurende de hele wedstrijd had Teuge veruit het meeste balbezit. Maar echte dreiging voor het doel bleef uit. Uit de eerste de beste kans voor RDC werd ook meteen gescoord. De Deventer ploeg kon eigenlijk alleen maar gevaar stichten uit stilstaande situaties. Uit een van deze situaties werd de openingsgoal binnegewerkt. De dekking was even niet helemaal op orde en de bal lag tegen de touwen. Maar dit veranderde weinig aan het spelbeeld. Teuge bleef dominant en had veel de bal, al was de passing vaak wat onnauwkeurig. Ook door het matig te bespelen (echte) grasveld. Ineens zat het Teuge mee. Een matige pass werd verkeerd behandeld door de centrale verdediger en glipte tussen zijn benen door. Gerard Pannenkoek pakte dit cadeautje meteen uit en prikte de 1-1 in de bovenhoek.

In het laatste deel van de eerste helft vielen nog twee doelpunten te bewonderen. Wederom een standaardsituatie voor RDC, met wederom een tegendoelpunt. Maar zat Teuge bij de pakken neer? Nee! Sterker nog, het toverde de mooiste aanval uit de wedstrijd uit de hoge hoed. De bal werd met een slimme pass gespeeld op de immer in beweging zijnde Rob Hagen. Hij sprintte las twee verbouwereerde verdedigers en schoof verbluffend kalm de gelijkmaker binnen. Niet lang daarna was het tijd om een kopje thee te drinken.

De tweede helft kenden weinig kansen. Wat schoten van afstand en hier en daar een gevaarlijk momentje. Pas in de laatste tien minuten waren er nog een paar flinke kansen voor beide teams. Twee voor Teuge en 1 counter van RDC. Voor Teuge wist Rob net niet cool te blijven in een een-op-een situatie met de keeper. Zijn stiftje klopt de doelman wel, maar de bal rolde langs de verkeerde kant van de paal. Erwin kon bij de tweede paal de winnende treffer binnenknikken maar miste de juiste richting. Hierdoor bleef het dus 2-2 en bleef er 1 punt in Deventer en ging er 1 mee naar Teuge.

Volgende week spelen we thuis tegen Oene. Dit team werd op het naastgelegen veld afgedroogd door het andere team van RDC. Zij zullen dus gemotiveerd zijn wanneer zij volgende week aan de aftrap verschijnen. Opgepast dus!! En....een gewaarschuwd chineesje, telt voor twee chineesjes! Tot volgende week...