WWNA 2

Mannen zaterdag, 4, 6e klasse 16

24 september 2016 14:30

Teun Westerik

WWNA kwam op bezoek afgelopen zaterdag. De sterke ploeg uit Wenum-Wiesel neemt de eerste plaats op de ranglijst in en is dé ploeg in vorm, getuige hun 9-1 winst vorige week. Teuge 4 had een geheel fitte selectie, waardoor de wedstrijd op volle oorlogssterkte kon beginnen. Het zou een spannende wedstrijd worden, met vreemde momenten en mooie goals.

In de eerste helft was WWNA beter. Zo eerlijk moet je zijn. Ze hadden veel balbezit en waren ook dreigend, vooral via hun kleine snelle buitenspeler op de linkerflank. Rob van Lohuijzen had zijn handen er behoorlijk vol aan, maar wist met al zijn routine het gevaar aardig binnen de perken te houden. Geheel tegen het spelbeeld in, scoorde Teuge ineens de 1-0. Op links passeerde Erwin in een één-op-één duel zijn man en gaf de bal met links voor. Hans Droog tikte de bal bij de eerste paal puntgaaf binnen, zoals Patrick Kluivert dat in zijn beste jaren deed. Een goal om in te lijsten.

Net voor de rust ging het echter mis voor de thuisploeg. Michel Mellink liep ongelukkig op de hakken van zijn tegenstander in de eigen zestien. De scheidsrechter van dienst kon niet anders dan een penalty toekennen, ook al was het contact onbewust. Deze werd goed binnengeschoven door de geblokte laatste man: 1-1. Daarna was Teuge even de draad kwijt. In de laatste seconde van de 1e helft profiteerde WWNA nog een keer. De langste man van het veld ontving de bal op ongeveer 20 meter van het doel. Draaide naar zijn beste been (links in dit geval) en krulde de bal tergend langzaam om de uitgestrekte doelman. Via de binnenkant van de paal hobbelde de bal tegen het net: 1-2. Nog voor er afgetrapt kon worden, klonk het rustsignaal.

Na de rust was Teuge feller en beter. Gerard Regterschot en de nummer 10 van WWNA schakelden elkaar uit. Het werd een beetje onvriendelijk tussen deze twee, wat ze allebei op een terecht gele kaart kwam te staan. In het laatste kwartier had Teuge minimaal een punt veilig moeten stellen. Een vrije trap spatte op de lat uiteen buiten het bereik van de corpulente doelman van WWNA. Na een 'slim' handsballetje van Erwin, kon hij alleen op de doelman af... maar de rust in de afronding ontbrak. In de ultieme slotfase kon Hans Droog een mooie pass intikken, maar werd hij erg afgeleid door het vlagsignaal van de grensrechter. Hierdoor ging de bal langs de verkeerde kant van de paal. Later bleek dat de scheidsrechter niet mee was gegaan met het vlagsignaal, wat de misser extra zuur maakte.

Helaas dus geen beloning in de vorm van een punt, of misschien wel 3. Maar we hebben een aardige pot gespeeld tegen een goede tegenstander. Een mooie goal gemaakt en nog een aantal kansen gecreëerd. Genoeg aanknopingspunten voor de uitwedstrijd naar Deventer volgende week.