68'

Mannen zaterdag, 4, 6e klasse 16

10 september 2016 14:30

Marcel Heimgartner

Teuge 4 is het nieuwe seizoen begonnen met een gelijkspel tegen de kampioen van vorig jaar. Cupa en Wilp zijn samengevoegd tot een vereniging (CCW '16). CCW3 had de eer om de eerste tegenstander van het seizoen te zijn. De eerste helft was voor CCW, de 2e helft was in het voordeel van Teuge. Een gelijkspel was dus een prima afspiegeling van de krachtsverhoudingen. 2-2.

Teuge 4 heeft op papier 24 mensen. Van deze lange lijst waren er 15 beschikbaar voor keuzeheer Hans Hoegen. Van die 15 werden er weer 11 geselecteerd om te beginnen aan de aftrap om 14.30 uur. Het zou een moeizame eerste helft worden. CCW had steeds een extra man op het middenveld wardoor zijn de regie in handen hadden. Ze creeerden ook wel een paar mogelijkheden, maar echt grote kansen bleven uit, Teuge kon eigenlijk alleen maar achter de bal en de man aan rennen en kwam er slechts spaarzaam uit.

Net toen de ergste druk van CCW was gaan liggen, sloeg de ploeg ineens toe. Vanuit de linkerhoek mocht de bonkige buitenspeler lang aan de bal blijven en steeds verder naar binnen dribbelen. Toen hij eenmaal in schietpositie kwam, greep hij zijn kans met 2 handen. Een verdekt schot was de keeper te machtig en de 0-1 was een feit. Net voor rust kreeg Teuge een vrije trap op 20m van het doel. De bal werd niet ineens op doel geschoten maar aan de opkomende Tom Dhont meegegeven, hij leverde een panklare voorzet af op de kale klets van Hans Droog. De spits liet zien dat hij nog altijd prima koppen kan en tekende de 1-1 aan.

Na de thee was het middenveld meer in handen van Teuge. Dit leverde meer balbezit  en minder mogelijkheden tegen op. Dat resulteerde in een verdiende voorsprong. Tom stuurde met een splijtende pass linksbuiten Dinis weg en hij tekende met een diagonale knal in de bovenhoek de 2-1 tussenstand aan. Helaas kwam CCW daarna ietswat gelukkig weer terug in de wedstrijd. Een makkelijk schot werd ineens tot doelpunt gepromoveerd nadat een Teugse verdediger de bal onderweg beroerde. De curve aan de bal zorgde ervoor dat deze met een boog en veel effect tegen de touwen plofte: 2-2.

Niet veel later was de wedstrijd af. Beide partijen waren niet ontevreden. We hebben beiden nog de mogelijkheid om ongeslagen kampioen te worden. Met deze troostende gedachte gingen beide ploegen richting kantine om daar de opgedane dorst flink te gaan lessen.

Volgende week zaterdag spelen we uit tegen Orderbos. Vorig jaar verloren we daar kansloos. Tijd om iets recht te zetten dus! Aftrap 14.30 uur, toegang is gratis ;-)