6 - 4

SP Teuge JO9-2JM

F-pupillen zaterdag, F2, 2e klasse 07

7 mei 2016 10:30

Op 7 mei speelde F2 zijn laatste wedstrijd van de 2e seizoenshelft. En wel in de 2e klasse 07. De 1e seizoenshelft werd er gespeeld in de 3e klasse 13. Toen werd uiteindelijk de 3e plaats bereikt. Hoe zou het nu aflopen? Zoals het er nu uitziet, zullen ze in de middenmoot eindigen. Uiteindelijk een hele goede prestatie. Tegen de toppers is er met een klein verschil verloren of gelijkgespeeld. Door het gelijke spel tegen CSV Apeldoorn F5 ( op 30 april ) en het verlies tegen Groen Wit F2 kan dit team zelfs niet meer kampioen worden. WSV F3 is onbereikbaar voor ze. Naast onze goede aanval en verdediging beschikken we over goede keepers. Wij zijn namelijk één van teams met de minste tegendoelpunten. Alle lof voor Ingmar, Steyn en de andere spelers die in de tweede helft het doel verdedigd hebben gedurende het afgelopen seizoen.

Om half elf was de aftrap. Joris, Tristan en Ingmar waren weer teruggekeerd van de vakantie. F2 moest spelen tegen Klarenbeek F1. Een team wat goed presteert, deze competitie, en nog de kans heeft om in de top 3 te eindigen. Klarenbeek F1 komt wakker uit de startblokken. In de 1e minuut onderscheppen ze de bal en tikken de bal direct tegen het net aan. F2 herpakt zich snel en gaat in de aanval; een schot van Daniël volgt hieruit. Klarenbeek probeert het hierna over de flanken, van links wordt er voorgezet. Tristan is als enige verdediger overgebleven. In een reflex probeert hij de bal te pakken. De scheidsrechter geeft, terecht, een strafschop. Maar onze goede keeper Ingmar staat op scherp en laat hem er niet in gaan. Hij redt en gaat over tot een uittrap. Klarenbeek vangt op, positioneert zijn aanvallers en wil het gemis van de strafschop toch rechtzetten. De aanval wordt afgeslagen. De corner hierna wordt naast geschoten. Even daarna is het toch weer raak voor Klarenbeek. De aanval van F2 wordt overgenomen door Klarenbeek en vakkundig afgerond; 2-0 achter na 6 minuten. Nadat F2 weer afgetrapt heeft, valt op dat ze meer druk zetten op Klarenbeek F1. In de momenten die hierop volgen wordt er druk gepoogd de gaten in de verdediging te vinden. De aanvallers Joey, Steyn, Joris en Daniël testen de keeper met schoten op zijn doel. Het is nu een op en neergaande strijd. De verdedigers Tristan, Sem en Dirk hebben het druk om de aanvallen van Klarenbeek F1 te weerstaan. Ingmar voorkomt in de 11e minuut een doelpunt; even later gaat een schot voorlangs. Joris speelt zich vrij, maar lukt het net niet om te scoren. De uittrap van de keeper, die hierop volgt is ver. Hij komt terecht bij de linksbuiten van Klarenbeek. Hij probeert het met een zacht balletjes. Ingmar wil hem stoppen, met zijn rechterbeen; te laat zet hij zijn voet tegen de bal. De bal rolt onder zijn voet door in het doel. 3-0 achter na 15 minuten spelen. Klarenbeek laat de teugels wat vieren en F2 krijgt nu meer kansen. De verdediging blijft scherp. Tristan blokkeert een aanval en Joris krijgt uit een corner nog een goede kans. In de laatste minuut krijgt F2 dan eindelijk loon naar werken als Joris een aanval perfect weet af te ronden. Met 3-1 op het scoreboard gaan ze de rust in. Na een verfrissend drankje en een stimulerend woord, door de coaches, kan de tweede helft gaan beginnen.

Direct na de aftrap gaat F2 volop in de aanval. Joris, die goed uitgerust is na zijn vakantie, weet de keeper te verschalken en het tweede doelpunt te bewerkstellingen. Klarenbeek is er een beetje beduusd van en weet hierop niet goed te reageren. De aanvalsgolf van Teuge F2 gaat door. Even later is het weer Joris. Hij heeft duidelijk zijn draai gevonden en tikt de 3-3 in de annalen. En bovendien is dit een hattrick voor hem: Als een voetballer in één wedstrijd drie doelpunten maakt, heet dat een hattrick. Klarenbeek is verrast en gaat vol over tot de aanval. Steyn redt mooi en weet het tij nog even te keren. Eén minuut later is het toch raak. Een meisje met een goed gericht schot buigt de stand weer om in Klarenbeeks voordeel. Sem die opgeschoven is naar de linksbuiten positie

soleert door de defensie van Klarenbeek. Nog geen doelpunt van hem. Even later lukt het hem wel. Joris brengt de bal vanaf links voor; Sem schiet de bal geplaatst in het doel. Weer is de stand gelijk. De toeschouwers hebben het niet meer en moedigen beide teams positief aan. Als je als speler zo fanatiek bezig bent, vergt dat ook veel van je kracht. Wie heeft de langste adem. Na 10 minuten in de tweede helft lijkt het erop, dat Klarenbeek F1 dit is. Het 5e doelpunt wordt in de boeken bijgeschreven. Teuge F2 probeert het wel, maar krijgt minder kansen. Joris speelt nog op Joey; het schot van hem wat hierop volgt gaat naast. Ook uit de goede corners van Daniël wordt geen doelpunt bewerkstelligd. Twee minuten voor tijd is het weer het meisje wat de bal vol op de pantoffel neemt en de eindstand van 6-4 realiseert.

Teuge F2 is uitgespeeld in de 2e klasse 07. Zoals eerder beschreven is er goed gepresteerd. Er is verloren, maar met niet meer als twee doelpunten verschil. Er is vooral vooruitgang geboekt op voetbaltechnisch en tactisch gebied. De spelers weten elkaar goed te bereiken, zetten druk en stimuleren elkaar om een goed resultaat te bereiken. De zekere schakel Tristan, de nooit opgevende Dirk. Sem die zich volledig geeft om de bal te veroveren. Ingmar die van voor naar achteren rent om deel te nemen aan het spel. Daniël die veelvuldiger een doelpuntje meepikt met zijn goede schot. Steyn die menige verdediger voor schut zet met zijn acties. Joey die door zijn snelheid onhoudbaar is voor de defensie van de tegenstander en Joris die altijd op de juiste plek staat om te keeper het nakijken te geven met zijn doelgerichte actie. Iedere speler heeft zijn steentje dit seizoen bijgedragen aan het goede eindresultaat. Het is daarom te hopen, dat de spelers die overgaan naar de E afdeling bij elkaar blijven in een team; om zo verder voort te gaan op het ingeslagen pad.