Assist: Dirk Haarman

F-pupillen zaterdag, F2, 2e klasse 07

23 april 2016 9:00

Ivan Rib

Afgelopen zaterdag 23 april jl. speelde F2 thuis tegen de koploper in de competitie WSV F3. Nadat het team de laatste weken heeft laten zien, dat het steeds beter op elkaar is ingespeeld wilde het tegen WSV F3 laten zien dat het ook tegen de top in deze competitie mogelijk is. De opstelling is gelijk aan de laatste weken: Ingmar in de eerste helft op het doel en Steyn in de 2e helft. De verdediging wordt gevormd door Tristan (linksachter), Dirk (midden verdedigen) en Sem (rechtsachter). De voorhoede bestaat uit: Steyn (linksvoor), Daniël (spits) en Joey (rechtsvoor). Joris geniet van een vakantie; daarom is Rens uit F6 opgeroepen. Hij speelde ook in de spits en deed dat zeer verdienstelijk.

De wind maakte het fris langs de kant, toen de wedstrijd om 9 uur begon. Door het wolkendek scheen de zon op het veld, maar niet overal was dit merkbaar. Langs de kant keek je of tegen de zon in of je stond in de schaduw. Nou ja, april doet wat hij wil. In het begin zagen we een op en neergaande strijd, waarin Teuge F2 het heft in handen nam. Zo kreeg Dirk de bal en wist een schot te lossen op de keeper. De uittrap die daarop volgde werd door Dirk onderschept. Hij paste hierop naar Joey die de keeper knap het nakijken kon geven. Dit gebeurde al na 5 minuten in de wedstrijd en was ook terecht. Nadat WSV had afgetrapt kon je merken dat ze meer in de wedstrijd kwamen. Er werd goed positie gekozen en meer druk gezet door dit team. De spelers wisten elkaar goed te bereiken en maakten het onze verdediging lastig. Uit een verdedigingsfout weten ze de 1-1 op het scoreboard te brengen. Niet lang daarna krijgt Joey kon een kans op scoren: voor open doel weet hij de bal tegen de paal te schieten. Helaas, maar je ziet dat WSV warm gedraaid is. Er vallen gaten in de verdediging en hier word dankbaar gebruik van gemaakt. Hoe goed als onze verdediging ook zijn best doet. Dirk ramt de ballen naar voren. Tristan past geslepen passes en Sem probeert met alle middelen de aanval geen doorgang te verlenen. Ingmar in het doel heeft het druk maar toont zich een waardige sluitpost. In de 10e moet F2 helaas het 2e tegendoelpunt incasseren. Door vroeg te storen weet WSV een aanval op te zetten, wat resulteert in een onhoudbaar schot voor Ingmar. Vlak voor rust wordt het nog gevaarlijk voor het doel van Ingmar. Gelukkig wordt er rechts naast geschoten. Tijd voor de rust om de 1e helft te analyseren en te kijken hoe we in de tweede helft moeten gaan spelen om de stand er wat positiever uit te laten zien. Want alles is nog mogelijk.

Om 9:24 werd er door de scheidsrechter op zijn fluit geblazen, zodat de tweede helft kon beginnen. Steyn stond nu in het doel. Hij weet de bal vaak ver uit te trappen zodat hij bij de voorhoede terechtkomt, waar Joey klaar staat om het de verdediging lastig te maken. Daniël vangt de ballen vaak op om een schot te lossen op het doel van WSV en Rens houdt goed overzicht waar hij de bal heen kan passen. WSV F3 is, zoals verwacht, ook goed uit de rust gekomen en gaat verder waar het op het eind van de eerste helft is gebleven. Uit een verkregen corner, voor WSV, wordt links naast geschoten. Na de uittrap van Steyn belandt de bal bij Daniël die een schot op doel lost. Dit keer met te weinig kracht om gevaarlijk te worden. In de minuut erna volgen nog twee schoten van hem. Nadat er weer uitgeschoten weten ze weer gevaar te stichten voor het doel van Teuge F2, het schot wordt gelukkig links naast geschoten. Na een minuut is het toch raak voor WSV F2. Een aanval van WSV wordt fraai afgerond met een schot, wat te hoog is voor Steyn. Kort daarna krijgt WSV nog een paar kansen, die naast het doel eindigen. Teuge F2 geeft ook niet op maar de aanvallen missen net de kracht om gevaarlijk te worden. Na een ingooi schiet Joey in het zijnet en uit een corner schiet Dirk naast het doel. Een laatste aanval van WSV F3 wordt, met een beetje geluk, door Steyn afgeweerd. De bal belandt namelijk op zijn hoofd. Al met al is er door F2 een goede wedstrijd

afgeleverd tegen een ploeg die terecht eerste staat in deze poule. Ze zijn niet van de mat gespeeld, maar hebben zelf de aanval gekozen en hebben het WSV uiterst lastig gemaakt.

Volgende week, weer thuis, nu tegen een andere gevaarlijke topper: CSV Apeldoorn F5. Een team wat nog niet verloren heeft in deze competitie. Hier ligt een schone taak voor F2. Daarnaast is F2 het team met de beste keepers. Zij zijn namelijk het minst aantal keren gepasseerd. Dit is maar 12 keer gebeurd tegen CSV Apeldoorn 15 keer. Dus F2 op naar zaterdag en maak er een mooie wedstrijd van; want er liggen kansen. Ook tegen CSV Apeldoorn F5.