F-pupillen zaterdag, F2, 2e klasse 07

9 april 2016 9:00

Jannick Kloezeman

Teuge F2 – ZVV’56 F1

Op zaterdag 9 april stond de belangrijke wedstrijd tegen ZVV’56 F1 op het programma. Bij winst zou er van plaats gewisseld worden met dit team, en bij verlies zou ZVV verder uitlopen. Op voorhand leek het een zware kluif te worden want dit team had al mooie scores op het scoreboard gebracht. Apeldoornse Boys, onze volgende tegenstander is met 6-3 in de pan gehakt; om een voorbeeld te noemen. Daarnaast is er ook 2x verloren, dus van te voren zou het nog alle kanten op kunnen gaan. Dominic had dezelfde opstelling als vorige week toegepast. Ingmar, vertrouwd in de eerste helft, op het doel. Daarnaast 3 verdedigers: Sem, Dirk en Tristan, geen middenveld; maar een trio in de aanval, te weten: Joey, Joris en Steyn. Daniël begon in de wissel, maar zou later de aanval gaan versterken. Steyn gaat het Teugse doel in de tweede helft verdedigen.

Iets voor negen werd er afgetrapt. Teuge F2 stoorde goed en liet de tegenstander niet bij zijn doel komen. Gedurende de gehele eerste helft kreeg ZVV F1 nauwelijks kansen die gevaar opleverden. Teuge F2 daarentegen speelde de bal goed rond en kreeg ruimte om aanvallen uit te voeren op het doel van ZVV’56 F1. Na 7 minuten kon Dirk aanleggen voor een schitterend schot, wat de 1-0 opleverde. Onhoudbaar was het voor de doelman. Op dat moment wist hij nog niet, wat hem te wachten stond. Hij zou het daarna nog drukker krijgen. Het resterende gedeelte van de eerste helft kreeg F2 meer kansen. Joey, Steyn, Joris en Daniël bleven, in de aanval doorgaan, echter zonder resultaat. Met een 1-0 voorsprong ging de rust in.

Aan het begin van de tweede helft werd het nog even spannend toen ZVV op gelijke hoogte kwam met F2. Een onachtzaamheid in de verdediging werd kordaat afgestraft. F2 bleef attent en raakte hierdoor niet terneergeslagen, maar ging stug door in de aanval. De aanvallen volgden elkaar op en Joey kwam goed op dreef. Drie keer achter elkaar wist hij te scoren. Een onvervalste hattrick is hiervan het resultaat: drie goals in één helft door dezelfde speler en niet onderbroken door doelpunten van anderen. Door goed samenspel met de overige spelers wisten ze de bal bij hem te brengen, zodat hij de keeper het nakijken gaf. Enige minuten daarna deed ZVV nog iets terug, maar de voorsprong was te groot om nog voor enig gevaar te zorgen. Als sluitstuk ging Sem naar voren bij een corner van Daniël en zijn mooie schot leverde het 5e doelpunt op. Al met al perfect gespeeld door F2. De verdediging pareerde nagenoeg alles: Sem liet geen tegenstander door, Dirk joeg de bal naar voren, Tristan paste scherp op de aanvallers en Ingmar hield iedereen scherp. De aanvallers poogden de passes af te ronden in het doel van ZVV’56 F1. Steyn bracht de ballen voor het doel, Joris stond op de juiste plek ( helaas lukte het hem deze keer niet om te scoren), Joey was razendsnel en deed de keeper meermalen vissen naar de bal en Daniël bracht, met zijn corners, de bal op de juiste plek voor het doel.

Volgende week zoals gezegd, Apeldoornse Boys F2; ZVV F1 heeft hiervan gewonnen. Het zou toch mooi zijn als dat ons ook zou lukken. Maar, zoals meermalen gezegd (je hoort het ook vaak in de Eredivisie) iedere wedstrijd staat op zichzelf en vergeet vooral niet: “het is maar een spelletje en het gaat om het plezier”.