Teuge F2 werkt achterstand weg en krijgt loon naar werken.

1 - 1

SP Teuge JO9-2JM

F-pupillen zaterdag, F2, 2e klasse 07

12 maart 2016 9:30

Vandaag, zaterdag 12 maart 2016, moest F2 aantreden voor de 3e wedstrijd in de 2e klasse tegen Robur et Velocitas F3. Het was fris, maar de zon maakte veel goed. Met een glimlach op ons gezicht liepen we naar het laatste veld. Toen we op de brug, over de sloot, liepen zagen we dat er gelukkig een hekwerk is geplaatst. Van andere wedstrijden wisten we dat de bal weleens in het water kan komen. Als je voorstaat, vindt je het niet zo erg als de bal even van het veld is, maar als je achter staat denk je er anders over. De teambespreking werd door Dominic en Chantal op het veld uitgevoerd, omdat we kleedkamer 10 moesten delen met twee andere verenigingen. Nadat F2 zich ingespeeld had kon de wedstrijd om 9:30 beginnen.

Ingmar is wederom de keeper voor de 1e helft en Joey neemt zijn plaats in de 2e helft in. Daarnaast vervangt Niels uit F5 Joris; die een weekendje weg is. F2 komt goed uit de startblokken en krijgt in het begin van de wedstrijd de nodige kansen. Door Daniël, Dirk, Joey en Steyn worden er schoten op het doel van Robur gelost; echter de keeper weet stand te houden. Het lijkt erop of Robur de tegenstander eerst laat komen en daarna zelf tot actie overgaat. Robur speelt gegroepeerd rond de bal en de linies schuiven mee naar waar het spel wordt gespeeld. In het tweede gedeelte van eerste  helft krijgt Robur meer kansen, Zoals een solo van een speler waaruit een schot volgt wat rechts naast gaat. Even later krijgt Robur een corner; deze wordt niet goed weggewerkt door de verdediging. Een Roburspeler krijgt de mogelijk om te schieten: hij produceert een mooi hoog schot wat onhoudbaar is voor Ingmar. Even later heeft Steyn nog een mogelijkheid als hij alleen voor de keeper staat; echter het lukt hem helaas niet om de stand gelijk te trekken. Kort daarna is het rust.

We beginnen de tweede helft met een 1-0 achterstand. Aan het eind van de eerste helft leefde er een beetje een domper, want F2 was zo goed begonnen aan de wedstrijd. Helaas had dit niet geresulteerd in één of meer doelpunten. Laten we hopen dat de tweede helft, voor ons, een positiever gezicht laat zien. We kregen wederom kansen, zoals Steyn wiens schot links rakelings naast het doel ging. F2 leefde weer op, zag weer kansen. Het bleef door vechten om de achterstand weg te werken. Uit een snelle counteractie wist Niels de bal mee te nemen en een schot te richten op het doel; onhoudbaar voor de keeper. Over en weer werden er nog diverse pogingen ondernomen, door beide teams, om een winnend doelpunt te maken; echter het gelijke spel bleef overeind. Al met al een terechte uitslag.

F2 prima gespeeld. De tegenstanders zijn sterker in de tweede klasse; voor iedere speler biedt dit de mogelijkheid om hiervan te leren en verder te groeien.