Dirk Haarman (afstandschot)

F-pupillen, F2, Groep 3 F 3e klas Regio 2-6

27 februari 2016 8:45

Helios F2 – Teuge F2 1-3

Afgelopen zaterdag vervolgde F2 het bekeravontuur door naar Deventer af te reizen om op bezoek te gaan bij Helios F2. We moesten vroeg uit de veren, want reeds om 8:45 diende er aangetreden te worden. Het was koud, maar Helios naamgever stond reeds vroeg aan de hemel en bescheen ons met zijn stralen. Als de dag zo mag beginnen, dan kan het toch niet meer fout gaan.

Deze wedstrijd is het vervolg op de positief verlopen bekerwedstrijden, dat voordat de 1e helft van de competitie begonnen was, gespeeld zijn. Sem was nu afwezig in verband met ziekte; hij werd vervangen door Mees Verbeek uit de F1. F2 kwam goed uit de startblokken en begon lekker aan de wedstrijd. Er werden veel kansen gecreëerd echter dit leidde helaas niet tot een doelpunt. Teuge F2 had een veldoverwicht echter het zo gewilde doelpunt was nog niet aan de horizon verschenen. Uiteindelijk kregen ze loon naar werken, want na ongeveer een kwartier paste Steyn de bal vanaf de linkerkant op een vrijstaande Joris en voor hem was dit een uitgekiende kans om de bal tegen het net te knallen. Dit lukte ook en zo stond het F2 op een welverdiende 0-1 voorsprong. Tot aan de rust bleef F2 doorgaan met aanvallen richting het doel van Helios; echter zonder het benodigde succes.

Na de rust was het nu Helios die enorm goed uit de teambespreking is gekomen. Bij Teuge F2 had Ingmar, die de 1e helft perfect gekeept had, zijn handschoenen overgedaan aan Tristan; die nu het doel ging verdedigen. Hij moest gelijk aan de bak, want Helios begon aan een verrassingsoffensief. Een prachtig afstandsschot, met een boog erin, was onhoudbaar voor Tristan. F2 was hierdoor een beetje aangeslagen en wist hier niet goed op te reageren. Na korte tijd liep het samenspel toch weer beter en werden de juiste posities ingenomen. De neuzen stonden weer richting het doel van Helios. Bij één van die aanvallen loste Daniël een schot op de keepster, dat ze niet klemvast kon houden; de bal kaatste het veld in waar Joey precies goed stond om hem in de touwen te werken. F2 had de smaak weer te pakken en ging door met aanvallen. Uit een zo’n aanval had Dirk de mogelijkheid om de bal vol op zijn slof te nemen; dit deed hij prachtig waarna de stand op 1-3 was gekomen. Helios probeerde het nog in de resterende tijd, maar het mocht niet meer baten. Teuge F2 heeft gewonnen en gaat verder bekeren. Top gespeeld F2! Nu nog even afwachten tegen wie het bekeravontuur verder gaat.