88'

Mannen zaterdag, 4, 6e klasse 14

9 april 2016 12:30

Albert Griemink

Gary Lineker verwoordde het eens treffend: "Voetbal is een spel van 11 tegen 11 en aan het eind hebben de Duitsers gewonnen". Hiermee refereerde hij aan het vermogen van Duitsers om vaak te scoren in de laatste minuten, maar ook de kwaliteit om nooit op te geven en soms terug te komen van een (grote) achterstand. Teuge 4 bleek dit weekeinde ook over deze kwaliteit te beschikken.

Voor rust was Beekbergen de betere ploeg. De lange bal werd veelvuldig gehanteerd en de snelle spitsen zorgden voor handenvol werk. Dit kregen we niet goed onder de knie. Na 35 minuten gaf het scorebord ineens 0-3 aan. Een mooie krul in de lange hoek, een messcherpe counter en een persoonlijke fout zorgden voor een schier onoverbrugbare achterstand. Vlak voor de thee werd de aansluitingstreffer tegen de touwen geknald door Ronnie.

Na rust was de wedstrijd in handen van Teuge. Beekbergen kwam er eigenlijk niet meer aan te pas en er werd steeds beter gevoetbald. Dit leidde nog niet direct tot 100% kansen maar steeds vaker en sneller werd de vrije man gevonden op de rand van de zestien. Vrijwel vanuit het niets schoot Beekbergen een hoekschop in 1x binnen waardoor het verschil weer op drie werd gebracht.

Vrijwel elke andere ploeg zou dan de koppies laten hangen. Wij niet. Kort na deze treffer werd het namelijk al 2-4 uit een lekker lopende aanval over links. U kent dat wel: steekpass, achterlijn halen, terugtrekken, intikken, GOAL! Niet lang daarna volgde zelfs de 3-4 met een mooie volley. Niet ver voor het verstrijken van de tijd was de comeback compleet: Rob punterde de bal in het uiterste hoek achter de licht geïrriteerde keeper (4-4).

Maar er was nog iets speeltijd over en Teuge ging vol voor de overwinning. Daarbij soms de achterdeur wagenwijd openzettend, maar Ate trok zijn beste Manuel Neuer actie uit de kast en wist met manmoedig uitkomen een counter te onderbreken. In de allerlaatste minuut pakte Teuge toch nog de volle buit. In een vol strafschopgebied viel de bal ineens goed voor de voeten en werd uit de draai langs de uitgesnelde keeper geschoven. Daarna was de wedstrijd ook eigenlijk direct af.

Een heerlijke overwinning. Een echte teamprestatie, ook met dank aan de geleende speler van het glorieuze 6e elftal!