Teuge F1 geeft voorsprong weg en verliest in Ermelo

4 - 3

SP Teuge JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 2

5 december 2015 10:15

Het beloofde een lastige ochtend te worden in Ermelo bij de nummer 2 van de competitie FC Horst F1. En dit werd het ook. Na een mooie ruststand van 1-3 in het voordeel van Teuge werd er in de slotminuten toch verloren met 4-3. De complimenten gingen mee naar Teuge, maar de punten bleven helaas in Ermelo.

Vanwege het ontbreken van Ryan is Dirk van de F2 als vervanger mee gegaan. Niels startte in het doel en was tevens aanvoerder. Tim, Mees en Dirk verzorgde de verdediging. Ynze als mid-mid hiervoor met Tieme en Sven als aanvallers. Een iets verdedigender (3-1-2) systeem dan anders. Daan en Ruben begonnen in de wissel.

Het begin was even aftasten, maar al snel was het Teuge dat vanuit het middenveld via Ynze regelmatig door kon breken. Horst speelde georganiseerd 2-3-1 en dit werd met ons systeem prima gepareerd. Met supersonische keeper Niels op het doel werden de schoten van Horst op het doel gekeerd of de aanvallers van Horst schoten (ver) naast. Teuge speelde goed over, vond de vrije man en kon er gevaarlijk uitkomen. Het was dan ook Ynze die na 5 minuten door kon lopen op de keeper en keurig afrondde.

De eerst helft ging het eigenlijk zo door. Horst probeerde te voetballen, maar kwam er niet aan te pas tegen Teuge. Dit resulteerde in een aantal corners voor Teuge waarvan er 1 van Ynze rechtstreeks in ging. Ook Sven kon een goede aanval met zijn "verkeerde" ben intikken. Tussendoor was er een mooi schot van Horst waarop Niels kansloos was. De ruststand was dan ook 3-1 in het voordeel van Teuge.

In de rust gaf Niels aan dat hij toch echt liever wilde voetballen (dit had hij vantevoren al aangegeven) en Ruben ging nu keepen. We bleven hetzelfde systeem spelen, maar de spelers kwamen op een andere plek te staan. Bovendien moesten de trainers het wisselschema ter plekke nog verzinnen. Dit terwijl de spelers van Horst alweer klaar stonden om te beginnen.

Na de rust begon Teuge opnieuw goed en dit resulteerde in een paar goede aanvallen en goede kansen waarbij Niels een bal nét over schoot. Jammer. Horst kon in de eerste 10 minuten niet gevaarlijk worden.

De laatste 10 minuten gingen in en de spelers van Teuge begonnen moe te worden, er werd minder overgespeeld, Ruben kreeg de bal niet meer weg omdat de wind wel heel erg tegen begon te waaien en Horst ging opportunistischer spelen. Dit resulteerde in sommige hectische momenten voor het doel van Teuge. Teuge kwam er niet meer uit en Horst begon er steeds meer in te geloven dat er nog een goed resultaat geboekt kon worden. Dit werd ook vanuit de coaches van Horst goed duidelijk gemaakt. Alsof de Champions League gewonnen kon worden.

Hoe dan ook. De doelpunten van Horst vielen: 2-3, 3-3 en tot overmaat van ramp viel ook een afstandsschot 2 minuten voor tijd binnen; 4-3!

Helaas eindigde de wedstrijd dan ook in een grote teleurstelling. Ondanks de mooie voorsprong, toch een nipte nederlaag. Complimenten voor de inzet en het spel.

Volgende week spelen we om de derde plaats tegen Unicum in een rechtstreeks duel. Indien we winnen, eindigen we als 3e. Kom op, boys! We kunnen het!