SP Teuge JO9-1

Ryan Rodink (corner)

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 2

14 november 2015 10:00

Gelukkig was de wedstrijd in Lelystad naar een later tijdstip (10:00 uur) verplaatst. Dit was toch voor iedereen erg prettig. Oorspronkelijk was het de bedoeling om 8:45 uur te beginnen.

Vanaf de KFC aan de woonboulevard vertrokken we met z'n allen richting Lelystad waar we keurig volgens planning aan kwamen. Een groot sportcomplex met 7 velden. Onze kleedkamer was in beslag genomen door een ander F-team waardoor het erg druk was, maar dat werd snel opgelost doordat de tegenstander de bespreking op het veld ging doen.

Na het aankleden kon de bespreking beginnen waarbij de inmiddels vaste opstelling werd besproken. Niels in het doel. Tim en Ruben achterin. Mees ervoor. Tieme aan de linkerkant, Sven rechts en Daan in de spits. Dit keer was Ryan de aanvoerder en zou Sven de eerste helft in de aanval staan en Ryan de tweede helft. Ynze en Ryan begonnen in de wissel.

Het begin van de wedstrijd leek dat het een niet zo moelijke ochtend zou worden. Er waren wat kansen over en weer, maar de scherpte was er bij Teuge niet helemaal. De keeper van de tegenstander was onzeker, maar we konden daar nauwelijks van profiteren. Veel afgedwaalde schoten en maar zelden werd de keeper getest. Een schot op de paal van Tieme kwam het dichtst bij.

In de eerste helft was duidelijk dat we de wind tegen hadden. Dit werd duidelijk bij uittrappen van Niels. Normaal kwam hij ruim over de middenlijn, maar nu lukt dit niet. Ook hielp de wind bij een schot van Lelystad. Vanaf de linkerkant kon de speler uithalen om zo over iedereen heen in de kruising te vallen; 1-0. Nog steeds was het gevoel dat het moest kunnen, maar de aanvallers kwamen er niet doorheen. Lelystad stond steeds op het juiste moment goed. Stapte keurig in en blokkeerde bijna alle aanvallen.

Na opnieuw een corner van Lelystad kwam de bal in een groep spelers waarna het Ryan was die ongelukkig de bal op zijn knie kreeg en de bal in het doel belandde; 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Tijdens de rust was het gevoel nog steeds dat de overwinning erin zou zitten. Zeker omdat we wind mee zouden hebben. De tweede helft ging eigenlijk niet veel beter. Teuge probeerde het wel, maar het lukte niet helemaal. Er kwamen niet veel meer kansen dan in de eerste helft en Lelystad bleef gevaarlijk, met name uit hoekschoppen. Letterlijk bleef de scheidsrechter corners weggeven. Ondanks dat Niels een paar keer een grotere achterstand voorkwam, lukt het toch voor Lelystad om de 3-0 te scoren. Uit een hoekschop... Iedereen miste de bal die 1 meter van het doel voor de voeten kwam van een speler van Lelystad en die miste niet. De wedstrijd was gespeeld.

Toch kon Teuge de eer redden. Het was Ryan, die eerder ongelukkig was door een eigen doelpunt te scoren, die een hoekschop rechtstreeks in het doel kreeg; 3-1. Geholpen door de wind. Na de 3-1 ging Teuge vol risico spelen en kreeg het nog een aantal kansen op meer, maar het mocht niet baten. De nederlaag was een feit.

De witte zakdoekjes kwamen te voorschijn, maar dit had waarschijnlijk te maken met het herfstachtige weer waardoor de verkoudheid in de lucht hing.

Ondanks de nederlaag gaan we volgende week vol goede moed richting Ermelo waar ons de nummer 2 (!) van de competitie wacht. Komende week opnieuw serieus en goed trainen.