F1 maakt verschil in 2e helft tegen Robur F2

Robur et Velocitas F2

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 2

7 november 2015 9:00

Rick de Boer

Vandaag zou een eenvoudige wedstrijd worden. In de beker wonnen we immers met 1-12, dus dit zouden we weer gaan herhalen. Echter was het niet dezelfde F2 als waar tegen we in het begin van het seizoen tegen speelden. Na onze grote overwinning hadden ze niet meer zo dik verloren en bovendien hadden ze zelfs de laatste wedstrijd gewonnen, dus we waren gewaarschuwd.

De trainers hanteerden dezelfde stategie als de laatste wedstrijden met dit keer Ruben in het doel, Tim en Ryan achterin, Mees doorschuivend ervoor. Ynze en Niels op het middenveld en Daan in de spits. Ynze was dit keer aanvoerder.

De eerste helft begon moeizaam. Robur was fysiek enorm gegroeid en ging er met felle tackles in. Helaas was de scheidsrechter niet helemaal scherp en liet (te) veel doorgaan. Hier viel ook het eerste doelpunt uit. Er werd een niet bestrafte overtreding gemaakt op Ryan en Robur kon scoren. Teuge kreeg in de eerste helft best wat kansen, maar door de keeper de paal en wat pech ging de bal er vaak niet in.

Toch lukte het Teuge om in de eerste helft twee keer om te scoren. De eerste goal werd binnen getikt door Daan na een overgenomen hoekschop uit een scrimmage en de tweede goal werd gescoord door Ynze na een prachtige lange steekpass van Tieme. Ynze nam de bal prachtig aan en kon de keeper omspelen. Schitterend. Lang kon Teuge niet genieten van de voorsprong, want de verdediging stond een aantal keer kort achter elkaar niet op te letten waardoor er een aantal Robur spelers achter de verdediging stond. Uit één aanval kon Robur de gelijke stand op het scorebord zetten; 2-2. Dit was ook de ruststand.

Na de rust werd het verschil duidelijk. Teuge was veruit de bovenliggende partij. In deze tweede helft heeft Robur 1x geschoten en deze ging nog ver naast ook. Teuge bleef aanvallen, maar aangezien de stand nog gelijk was bleef Robur toch steeds dreigend. Er waren minder overtredingen vanuit Robur, de scheidsrechter was scherp en Teuge begon steeds meer kansen te krijgen. Het was echter de keeper van Robur die steeds maar weer de ballen tegenhield. Ook het vizier van Tieme stond niet helemaal op scherp. Bij een aantal mooie schotkansen schoot hij nét naast.

Toch lukt het om de winnende te maken: uitblinker Tim Hurenkamp maakte een prachtige actie. Omspeelde een aantal verdedigers en haalde vernietigend, op zijn Tims, uit. Onder de keeper door. Heerlijk.

Na de mooie goal van Tim lukte het helaas niet om nog een keer het net te vinden en bleeft het bij deze magere maar zeer verdiende overwinning.

De komende twee weken gaan we het verderop zoeken. Achtereenvolgens gaan we richting Lelystad (sv Lelystad '67 F2 ) en Ermelo (FC Horst F1) waar twee lastige tegenstanders op ons wachten en we gaan proberen om onze mooie positie (3e plaats) te handhaven.