F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 2

17 oktober 2015 9:00

Scheidsrechter

Lukas Louwman

Het beloofde een lastige wedstrijd te worden tegen VVOP uit Voorthuizen. VVOP F1 stond namelijk op de 2e plaats en had tot nu toe nog maar 1x verloren (FC Horst). Net als onze F1.

Er werd begonnen met Niels op de goal. Tim (L) en Ruben (R, aanvoerder) achterin met Mees ervoor in het midden. Op het middenveld stonden Tieme (L) en Sven (R). In de spits begon Daan. In de wissel begonnen Ynze (wisselt voorin) en Ryan (wisselt achterin).

De wedstrijd begon een beetje stroef. VVOP ging direct in de aanval maar tot een echte kans kwam het echter niet. Ondanks dat de F1 niet heel scherp begon, kreeg het als snel de overhand en werd bijna elk duel gewonnen. Dit leverde een handvol kansen op waar de keeper van VVOP regelmatig redding kon brengen. Achterin bij Teuge was het oppassen geblazen omdat VVOP er met 3 aanvallers regelmatig uitkwam, maar vaak kon er makkelijk verdedigd worden.

Naar mate de wedstrijd vorderde werd er steeds beter en beter gevoetbald. Eén-tweetjes werden gemaakt en zelfs driehoekjes. Er werd veel overgespeeld en waar deze week op getraind is kwam er zowaar uit. Prachtig om te zien. En er werd hard gewerkt én ook gescoord. Voor de rust zelfs 2 keer. De eerst was van Ynze die links door kwam en met links prachting laag kon inschieten. De tweede was uit een corner van Ynze die voor de voeten kwam van Tieme die zich niet bedacht en laag kon inschieten.

In de rust kon er eigenlijk niets anders dan gezegd worden op deze manier door te voetballen en niet denken dat we er al zijn. Zo gezegd, zo gedaan.

De tweede helft begon met een prachtige aanval waar bijna direct uit gescoord werd. Het duurde nog eventjes voor de definitieve beslissing. Halverwege de tweede helft kwam Ynze weer op links door en met een keihard schot laag over de grond schoot hij de definitieve overwinning veilig: 3-0. Hierna ging het spel nog op en neer, maar de beste kansen waren voor Teuge. Helaas kon hier niet uit gescoord worden.

In tegenstelling tot de nederlaag vorige week tegen de koploper hebben we nu wél een schitterende overwinning met goed veld- en positiespel tegen een goede tegenstander behaald. Op naar volgende week waar hoofdklasser CSV Apeldoorn F1 de tegenstander zal zijn. Als we zo spelen, dan kunnen we er weer een leuke wedstrijd van maken.