Go Ahead D. F1

F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 13

19 september 2015 9:00

Robert Jan Kruit

Afgelopen zaterdag 19 september speelde F2 haar tweede wedstrijd van de competitie en dit was dan de eerste thuiswedstrijd. Voor de wedstrijd werd de teaminformatie nog even compleet gemaakt met een nieuwe foto van iedere speler en een foto van het team, inclusief de leiders. Je zou zeggen, dat kan niet meer fout gaan. Er bleef nu wel wat minder tijd over om nog even de spieren los te maken, want al ras was het 9:00 uur en kon de wedstrijd beginnen. Was het, het vroege tijdstip of was het de korte warming up. Wie het weet mag het zeggen, want F2 kon nog niet echt zijn draai vinden. Een corner van links voor de goal kwam pardoes bij een vrije speler van Go Ahead terecht en hij kon zo de bal in het doel schieten. Dat was niet de bedoeling, om thuis zo snel op een 0-1 achterstand te komen. Dat vond het team gelukkig ook, want de aanval werd opgezocht. Een aanval van links via Tristan, Joris en Joey werd door de keeper niet goed afgeweerd en Joey kon de terugkomende bal feilloos in het doel schieten. Dit was het kantelpunt in de wedstrijd. De zon brak letterlijk en figuurlijk door. F2 nam het heft in handen. Het was F2 die aanviel, zoals Dirk die het probeerde en vlak voor rust hadden Joey en Steyn nog een goede mogelijkheid.

De rust deed de jongens goed, want het was Teuge F2 die na de rust het voortouw nam. Joey ging nu weer in het doel staan en Ingmar werd nu veldspeler. Na 5 minuten ronde Dirk een solo door het midden goed af met een snoeihard schot. Dit was de genadeklap voor Go Ahead Deventer. Snel daarna maakte Joris er 3-1 van even daarna werd het door Steyn 4-1. De spitsen werden hierbij goed bediend met strakke passes en wisten de doelman puntgaaf te verschalken. Go Ahead mocht nog iets terug doen. Een lage uittrap bereikte toevallig een speler van Go Ahead, dit bood ze nog de mogelijkheid om een tweede doelpunt te maken; wat dan ook gedaan werd. Vlak voor het einde werd Steyn goed aangespeeld door Joris, waarna hij de eindstand op 5-2 kon brengen. Deze wedstrijd liet zien, dat het team steeds beter gaat draaien. De aanvoerlijnen vanuit de verdediging en het middenveld opgezet door Sem, Mees, Dirk, Ingmar en Daniël weten de aanvallers Steyn, Tristan, Joey en Joris steeds beter te bereiken.

Vermeldenswaard is nog wel de vertaling die Google Translate gaf voor Go Ahead. Google vertaalde het als “Doe Maar”. Na afloop van deze eerste gewonnen wedstrijd kun je inderdaad vaststellen dat   Go Ahead inderdaad zo speelde. Gelukkig deed F2 het abnormaal goed en hopelijk blijft het team op dezelfde voet hiermee doorgaan.