Hoevelaken F1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 2

12 september 2015 9:00

Michiel Peters

Na 3 gewonnen bekerwedstrijden waarvan 2 overwinningen tegen hoofdklassers werd er al een week uit gekeken naar de start van de competitie. De tegenstander van vandaag is Hoevelaken F1. De locatie is het kunstgrasveld van Sportclub Teuge. Heerlijk. Het weer is ook prima.

De wedstrijd werd gestart met het vertrouwde concept 1-3-3, waarbij Niels op doel stond, achterin gestart werd met Ynze, Mees en Ryan. Voorin begonnen Tieme, Daan en Sven. In de wissel begonnen Tim (voorhoede wissel) en Ruben (achterhoede wissel). Aanvoerder was Ruben.

Al snel werd duidelijk dat Hoevelaken weinig te zoeken had in Teuge. De F1 speelde goed en verzorgd voetbal. Na de tweede hoekschop in de eerste 5 minuten zat de keeper van Hoevelaken mis en kon Daan hem er in knallen. Vervolgens was het Tieme-showtime en kon de keeper van Hoevelaken 3x vissen. Met als hoogtepunt de 4-0 waarbij de bal eerst 4 keer werd overgespeeld en na een mooie halfhoge voorzet van Sven kon Tieme de bal in 1 keer in de goal schieten. Heerlijke hogeschoolvoetbal. Top!

Na de 4-0 kwam Hoevelaken dan toch naar voren en kon men de eerste schoten lossen waarbij het 2e schot (vrije trap) mooi werd ingeschoten. Dit betekende dan ook direct de 4-1 ruststand. De spelers van Teuge kwamen al juichend van het veld. Iets te vroeg?

Na de rust ging Ynze in de voorhoede spelen en ging Sven naar de achterhoede. De schwung was er echter wel een beetje uit. De scherpte was weg en nu ging Hoevelaken steeds met veel aanvallers naar voren. Dit resulteerde in wat kleine mogelijkheden voor Hoevelaken, maar iedere keer stond Niels prima te keepen. Ynze liet vervolgens met 2 geweldige rushes zien dat hij goed kan voetballen. De eerste schoot hij, na een solo, binnen: 5-1 en de tweede gaf hij voor op Daan. Net naast. Tenslotte mocht Hoevelaken de wedstrijd besluiten met nóg een eretreffer; 5-2.

Een keurige overwinning waarbij vooral de eerste helft blijft hangen. Top, jongens! Volgende week gaan we weer knallen! Ook de tweede helft.

Dank voor de hulp van iedereen voor het soepele verloop van de ochtend. De shirts waren keurig gewassen, goals zijn geplaatst, keeper is ingeschoten, drinken is verzorgd, foto's gemaakt, etc. Helemaal goed! Met z'n allen zullen we het moeten doen en dat gaat geweldig. Nogmaals dank!