Groen Wit'62 F1

F-pupillen, F1, Groep 1 35

25 augustus 2015 18:30

Robert Jan Kruit

Na 2 intensieve trainingsweken trapte de F1 deze dinsdagavond eindelijk af met de eerste wedstrijd, voor de beker tegen Groen Wit F1. Groen Wit speelt aankomend seizoen in de hoofdklasse. Ook een bijzonderheid deze wedstrijd. Bij de tegenstander voetbalt de zoon van Marcel Vink, de trainer van Teuge 1. Marcel had deze wedstrijd daarom mooi de mogelijkheid te bekijken welke F1-speler hij het aankomende seizoen in zijn selectie in kan passen :-).

Teuge startte deze eerste wedstrijd in met Niels op het doel, achterin Sven, Mees en Ryan en voorin Ynze, Daan en Tieme. Ruben en Tim stonden stand by om in te vallen.
Beide teams startten onwennig, aangezien spelers nog aan elkaar en hun positie moesten wennen. Bovendien was het gras nogal lang waardoor het dribbelen en passen niet altijd vloeiend ging. Toch was Teuge in de eerste fase de bovenliggende partij. Dit leidde tot een eerste kans voor Ynze, maar zijn inzet ging helaas via de paal naast. Teuge hield Groen Wit hierna op eigen helft, maar dit leverde geen echte kansen op. Een eerste aanval van Groen Wit leverde in eerste instantie niets op, maar Teuge verdedigde ongelukkig uit. Een aanvaller van Groen Wit onderschepte de bal en schoof hem onder keeper Niels door, 0-1. De boys lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en zetten de Groen Wit verdediging onverstoorbaar onder druk. Dit leidde tot verschillende mogelijkheden. Een vrije trap van Tieme werd nog van de lijn gehaald en een actie van Ynze werd nog door de keeper gekeerd, maar Tieme was er snel bij om de rebound binnen te schieten, 1-1. Hierna ging Teuge los. De jongens creëerden veel kansen, maar helaas kwamen we voor het doel net niet goed uit om te scoren. Vlak voor rust kwamen we dan toch op voorsprong. Niels schoot ver uit naar Ynze, die met een rush langs de zijlijn meerdere Groen Wit-spelers uitspeelde en een voorzet gaf op Daan. Daan prikte de 2-1 binnen.

In de rust een luchtige bespreking met de leiders over de manier waarop de jongens de tweede helft moesten spelen. Daarbij hadden ze de eerste helft met veel energie gespeeld. Benieuwd of ze het vol konden houden.

Teuge begon in ieder geval zoals het geëindigd was. Met lekker aanvallen. Tieme pikte een verre uittrap van Niels op en legde breed op Daan. Helaas ging Daans inzet net naast. Hetzelfde met een inzet van Tieme uit een voorzet van Ynze. En ook uit een scrimmage schoten we net naast. Groen Wit begon hierna ook goed te spelen, maar Ryan kopte een voorzet keurig weg van het Teugse doel. Uit de tegenaanval kwam de bal voor het doel van Groen Wit. Het lukte hen niet de bal weg te werken. Daarom kon Tim, door de benen van de keeper, de 3-1 aantekenen. Groen Wit gaf hierna steeds beter tegenstand. Het werd voor onze spelers moeilijker om samen te verdedigen na een aanval. Groen Wit profiteerde van een moment van twijfel in de Teugse verdediging. Hierdoor kreeg een aanvaller een vrije doortocht naar het doel. Met een mooie lob verschalkte hij onze keeper, 3-2. De wedstrijd ging hierna gelijk op. Teuge kreeg een aantal kansen, maar Daan schoot een voorzet net over en Tieme schoot uit een mooie aanval via de tegenstander naast. Een inzet uit de daaropvolgende corner ging via de binnenkant van de paal uit het doel. Aan de andere kant zette Groen Wit onze verdediging onder druk met slimme loopacties van hun technisch vaardige aanvallers. Dit leidde tot een '3 tegen 1' situatie. Gelukkig lukte het Mees om de bal te onderscheppen en de tegenaanval in te leiden. Hij speelde naar Tieme die alleen naar de keeper kon opstomen en de 4-2 einduitslag op het scorebord kon zetten.

De F1 heeft een prima eerste wedstrijd gespeeld tegen een leuke en goede tegenstander. De jongens speelden heel enthousiast en er werd regelmatig goed samengespeeld. We moeten in de komende wedstrijden nog oefenen in het gezamenlijk aanvallen en verdedigen, maar voor een eerste wedstrijd ging het goed. Dit biedt perspectief voor de komende beker- en competitiewedstrijden.