1 - 4

SP Teuge JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 6

11 april 2015 9:30

De afgelopen week was pittig geweest voor de spelers van Teuge F1. Een profclub waardig programma met op zaterdag een competitiewedstrijd tegen Brummen, 1e Paasdag een toernooi 'onder-9' in Helmond en een midweekse oefenwedstrijd tegen Teuge E5. Dit met wisselende resultaten. Maar de boys hadden van deze periode wel wat geleerd, namelijk dat ze hun lichaam meer moeten gebruiken en (nog) meer overspelen (vrij vertaald). Vandaag tegen Koninklijke UD hadden ze de mogelijkheid om dit allemaal in de praktijk te brengen. Wel zonder Jens en Daan. Vooral voor Daan heel vervelend, omdat hij vorige week een nare blessure opliep waardoor hij voorlopig niet mee kan spelen. Beterschap! Daarom kwam Bram Kroes uit de F2 ons deze wedstrijd versterken waardoor we met 8 spelers konden beginnen.

Teuge startte met Tijmen in het doel, achterin Yannick, Bram en Mees, in het midden Wout en voorin Thijs en Ynze. Een iets andere opstelling dan de jongens gewend zijn. Daarom startten we onwennig. De eerste mogelijkheid was daarom voor UD, maar Tijmen onderschepte de voorzet van rechts prima. Daarna kwam de wedstrijd meer in balans. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Beide teams zetten goed druk naar voren waardoor het spel heen en weer ging zonder echt grote kansen. Hierdoor moest het verschil komen van dode spelmomenten. Teuge profiteerde hiervan. Een corner van Yannick draaide, gedragen door de wind, in een keer binnen, 0-1. UD zette daar een paar goede aanvallen tegenover die niets opleverden en Teuge werd nog een keer gevaarlijk via een voorzet/schot van Leroy dat net voorlangs ging. Toch breidden we de voorsprong verder uit. Weer via een dood spelmoment. Wederom een corner van Yannick, Thijs die hem goed binnentikt bij de eerste paal, 0-2. UD zette hierna nog eens aan. Dit leidde nog tot een hachelijke situatie voor het Teugse doel, maar de jongens hielden stand. Na 23 minuten (!) zonder blessuretijd haalden we met een 0-2 voorsprong de rust.

In de rust een aantal wisselingen. Leroy ging keepen; Ynze, Bram en Mees achterin; Wout weer op het midden; Thijs en Tijmen voorin. Ook nu moesten de jongens wennen aan de omstandigheden. Vooral de aanwakkerende tegenwind maakte het lastig om het spel van de eerste helft voort te zetten. Daarom meteen een kans voor UD. Hun aanvaller tikte een mooie voorzet bij de eerste paal in de verre hoek. Maar met een prachtige reflex tikte gelegenheidskeeper Leroy de bal tot corner. Gelukkig draaide de daaropvolgende corner net langs de tweede paal achter. Toch maakte UD de aansluitingstreffer. UD werkte een corner van Teuge weg en in de daaropvolgende uitval scoorden zij de 1-2. Teuge liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en streed voor een goed resultaat. Dit leidde tot een kans voor Yannick, maar de keeper stopte zijn inzet. De rebound van Wout ging helaas over. Het was overigens wel 'de minuut van Wout'. UD ging meteen hierna in de tegenaanval, maar Wout stond alweer achterin om de bal te blokken. De daaropvolgende cornerbal werkte hij weg naar Thijs die goed doorging en de assist verzorgde op Tijmen die de 1-3 aantekende en Teuge daarmee lucht gaf. Dit was een mooi voorbeeld waarin de jongens als team aanvallen en verdedigen. Ook na dit doelpunt bleef de wedstrijd gelijk op gaan. Beide partijen creeerden nog een aantal mogelijkheden. Alleen Teuge wist er nog een te verzilveren. Een corner werd ingekopt, de UD-keeper verwerkte deze inzet niet goed waardoor Yannick via de keeper de 1-4 eindstand aantekende.

Een mooie, sportieve wedstrijd vandaag met twee teams die behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. Teuge trok met name aan het langste eind via dode spelmomenten en doordat ze als team keihard voor elkaar gewerkt hebben. Aankomende week kunnen we dit voortzetten met dinsdagavond de wedstrijd tegen Oeken-SHE F1 en zaterdag tegen Voorwaarts F1.