44'

E-pupillen zaterdag, E5, 4e klasse 31

29 november 2014 9:00

Isa Smeets

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van de E5 op het programma. De E5 speelde thuis tegen Groen Wit E6. Helaas konden Thomas en Jasper niet komen vandaag. Daarom keepte Simon de eerste helft en Alex de tweede helft. Omdat we thuis tegen groen wit speelde moesten we oranje hesjes aan. En wel de hesjes met het Nederlands elftal logo erop. Na even nagedacht te hebben kwamen er een aantal spelers naar de trainer toe om te zeggen dat ze de wedstrijd gingen winnen. Het was namelijk Nederland tegen Mexico en het Nederlands elftal versloeg op het WK Mexico ook en vandaag ging dat weer gebeuren.

Teuge begon goed en had binnen 5 minuten al drie kansen gehad. In de zevende minuut kreeg Teuge een hoekschop die leek weggewerkt door Groen Wit, maar daar stond Alex op een meter of 12 die de bal hard in de hoek schoot. 1-0 voor Teuge! Hierna werd Groen Wit sterker en ging de wedstrijd op en neer. Na 12 minuten kwam de 1-1 uit een vrije trap. Een verdediger van Teuge leek de bal tegen te houden, maar de bal ging onder zijn voet door waarna Simon de bal ook niet meer kon pakken. Simon keepte een hele goede wedstrijd door veel ballen te pakken die tussen de verdedigers en hem kwamen. Simon kon helaas niks doen aan de 1-2 van Groen Wit. Groen Wit werd steeds sterker en scoorde na een mooi schot in de hoek. Gelukkig herpakte Teuge zich goed. Teuge ging weer steeds meer in de aanval en nadat Finn de bal in het zijnet had geschoten en Peter de bal op de lat schoot. Trapte Finn de bal vanaf de zijkant in de verre bovenhoek. 2-2! Bij de rust was dus nog alles mogelijk en Groen Wit mocht aftrappen voor de tweede helft. Drie minuten later mocht Groen Wit alweer aftrappen, want Joeri zette Teuge op voorsprong. Joeri ging alleen op de keeper af en schoot de bal netjes langs de keeper in het netje. Teuge werd sterker en sterker. Dit resulteerde in veel kansen, waarvan er één werd afgemaakt door Peter. Inmiddels stond het 4-2 en kreeg Finn de bal aan de linkerkant van het veld. Met een geweldige actie draaide hij weg bij de verdediger en schoot hij de bal met veel gevoel over de keeper van Groen Wit in de verre hoek. Hiermee sloot Teuge E5 het seizoen goed af met een 5-2 overwinning op Groen Wit E6.