SP Teuge JO9-2JM

F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 22

29 november 2014 9:00

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. De F2 moest naar Robur, tegen de F3. Eenmaal aangekomen, werd er snel begonnen met warmlopen, aangezien het slechts 1 graad boven nul was. Het bleek dat er vandaag gespeeld ging worden op kunstgras. De jongens deden hun oefeningen onder de bezielende leiding van Arie en hadden er zin in. Na de laatste aanwijzingen, werd er afgetrapt.

De scheidsrechter is iemand van Robur, die in casual kleding wat mee loopt over het veld. Vreemd. Na enkele minuten verschijnt er opeens een jongen in knalgeel scheidsrechterstenue, die de plek van de tijdelijke vrijwilliger snel overneemt. Enkele minuten na dit opvallende moment, weet Robur een aanval af te ronden met een goal, Ai, Teuge staat achter. De jongens gaan oo zoek naar de gelijkmaker. Tieme breekt uit en Kyran krijgt de kans oo de 1-1. Helaas belandt zijn schot net naast de goal, maar dat zag er veelbelovend uit! Zet hem op, jongens!

De druk van Teuge houdt aan en leidt tot de gelijkmaker. Tieme breekt weer uit en weet zijn aanval koel af te ronden met een droge schuiver in de hoek! 1-1. Teuge heeft de smaak te pakken en blijft aanvallen. Lars passt de bal naar het midden. Kyran neemt aan en bezorgt de bal bij Tije. Deze rondt knap af en Teuge staat op 2-1.

Dit laat Robur zomaar niet gebeuren natuurlijk. Ze zoeken nadrukkelijk de aanval op en zijn op zoek naar de aansluitingstreffer. Helaas voor Teuge ziet de scheids een overtreding in een correct op de bal uitgevoerde tackle van Teuge. Robur krijgt een vrije trap, een meter of tien van de goal van Teuge. Deze wordt schitterend in 1x ingeschoten door een van de spelers van Robur. Jammer voor Teuge, maar wel een knappe goal: 2-2.

Robur voert de druk nu op en maakt binnen twee minuten de 3-2. Vervolgens wordt het doel van Teuge belaagd, maar Joey heeft een aantal knappe reddingen en houdt de stand lang op 3-2. Vlak voor de rust heeft Robur toch succes. Ze maken 4-2 en een minuut voor rust ook nog de 5-2.

Arie pept de jongens op in de rust en ze gaan er de 2e helft weer vol tegenaan. De druk oo Robur wordt opgevoerd. Lars speelt een diepe bal van achteruit en bereikt Tije. Deze stormt op de goal van Robur af en weet bijna te scoren. Helaas net niet.  Tijdens de tegenaanval van Robur, wordt de bal praktisch gevangen door een Robur speler. De scheids vindt het niet nodig om hiervoor te fluiten. Dit leidt tot de 6-2 voor Robur.

Het wordt nu wel lastig, maar de jongens van de F2 blijven ervoor gaan. Bram zet een aanval op van achter uit. Ruben neemt over en via Kyran wordt Tieme bereikt. Die weet hier wel raad mee en knalt de 6-3 binnen. Hoppa! De volgende kans is wederom voor Tieme, maar deze gaat net naast. De druk van Teuge neemt nog meer toe en de ene na de andere aanval wordt opgezet. Dit leidt tot een aantal kansen in de slotfase. Tieme weet er vlak voor het einde nog een te verzilveren en bepaalt de eindstand op 6-4.

De jongens hebben er hard voor gestreden vandaag, in de kou en op kunstgras. Helaas geen drie punten, maar ze kunnen met opgeheven hoofd terugkijken op deze wedstrijd. En niet alleen op deze wedstrijd, maar ook op de 1e helft van het seizoen. De F2 eindigt keurig in de middenmoot (aanvoerder van het 2e rijtje) op een 7e plek.

Klasse jongens! We kijken nu al uit naar de 2e helft van het seizoen...