... (intikker)
48'

E-pupillen zaterdag, E5, 4e klasse 31

22 november 2014 10:30

Afgelopen zaterdag gingen de jongens van de E5 met trouwe supporters naar Apeldoorn voor de wedstrijd ZVV’56 E3 – SP Teuge E5. De wedstrijd begon om half elf, wat voor vooral de supporters werd gezien als een fijne tijd. Voor de jongens leek het ook een perfecte tijd, want de jongens begonnen ijzersterk aan de wedstrijd tegen de koploper, die alle wedstrijden nog had gewonnen. Er werd veel strijd geleverd, maar binnen twee minuten werd een schot van een ZVV’er van richting veranderd waardoor Thomas de bal niet meer tegen kon houden. Keeper Thomas had even later de bal in de handen en zag dat er achter de verdediging van ZVV ruimte lag. Na een kort knikje naar Finn werd de bal met een perfecte drop kick met één stuit over de verdediging van ZVV geschoten. Finn rende zo hard als hij kon achter de bal aan en maakte als een echte spits de kans af. Na een grote ontlading van de spelers, supporters en trainer kon er weer verder gevoetbald worden. Na 5 minuten spelen leek Finn zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te scoren, maar na een stevige overtreding werd Finn plat gelegd. Alex ging staan voor de vrije trap, hij nam een aanloop en het publiek hield zijn adem in, want Alex heeft een goed schot in zijn rechterbeen waar hij veel mee scoort. Na een paar passen schoot Alex de bal in de muur. Maar daarna was er weer Finn die de bal in het doel van ZVV schoot. De ontlading was nu nog groter dan die van het doelpunt daarvoor. In de achtste minuut was daar een grote kans van ZVV. Na een snelle counter stond er een spits vrij bij de tweede paal. Vanaf de zijkant kwam de bal voor de goal van Teuge. De spits van ZVV zette zijn voet tegen de bal en de handen gingen de lucht in. Aan Teugse zijde werd er al flink gebaald, 2-2. Maar Thomas liep goed mee met de bal en kon de bal van de lijn tikken waardoor het 1-2 bleef. Vanaf dit moment werd ZVV sterker en lieten ze zien waarom ze de koploper zijn. Na 14 minuten voetballen maakt ze na een snelle counter de 2-2. Teuge bleef het proberen en kreeg nog een aantal kansjes, maar na 17 minuten maakte ZVV de 3-2. Vlak voor rust werd het ook nog eens 4-2 door een vrije trap die aangeraakt werd door een Teugse verdediger. Iedereen was eigenlijk klaar voor de rust, maar na drie minuten blessuretijd werd het ook nog 5-2, daarna was het wel rust en konden de jongens even uitrusten.

De tweede helft stond er opeens een andere scheidsrechter op het veld. Dat was wel jammer, want de scheidsrechter van de eerste helft deed het uitstekend. Achteraf bleek dat de tweede scheidsrechter het net zo goed deed.

De tweede helft bleef Teuge voor het hoogst haalbare gaan. Er werd vaak heel goed gevoetbald en de hele wedstrijd door hard gewerkt. Na dertien minuten voetballen in de tweede helft was er nog niet gescoord en de wedstrijd golfde op en neer. Toen gebeurde er iets wat bij veel mensen verwarring veroorzaakte. Een speler van Teuge probeerde de keeper van ZVV te verhinderen om de bal uit te schieten. Hij stond op ongeveer twee meter afstand en stak zijn been uit ver voor de keeper. Op dit moment leek het net of we speelde met een zesde scheidsrechter die we ook bij de Champions Leaque zien. Een vrouw achter het doel werd een beetje boos op onze speler die hier heel terecht niet van gediend was en boos wegliep. Veel supporters en speler wisten niet goed of we door moesten voetballen of moesten stoppen. Er waren wel spelers die door voetbalden. Deze spelers konden helaas niet de aanval van ZVV tegen houden. Hierdoor maakte ZVV de 6-2. Vier minuten later kwam de bal stuiterend naar Floris toe. Hij bedacht zich geen moment en schoot de val vanaf ongeveer 25 meter op het doel van ZVV. De keeper kon niet meer bij de bal waardoor de bal precies onder de lat in het doel viel. Het was jammer dat het niet gefilmd was, want dan was dit doelpunt zeker de hele wereld over gegaan. Iets later schoot Krijn de bal goed in de hoek. Helaas pakte de keeper van ZVV de bal.

Na een goede wedstrijd konden de handen geschut worden en kunnen we komende zaterdag onze laatste wedstrijd voetballen op de Teugse velden tegen Groen Wit.