SP Teuge JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 06

22 november 2014 8:45

Deze frisse zaterdagmorgen traden we aan voor de competitiewedstrijd in en tegen Eerbeek. Het was ook nog een vroegertje aangezien we om 07.45 uur moesten vertrekken. Maar de boys hadden daar ogenschijnlijk geen last van gezien het enthousiasme. De ouders echter hadden na aankomst in Eerbeek grote behoefte aan een bakje koffie om even op te starten... :-).

Vandaag waren we benieuwd of de jongens konden afrekenen met hun Teugse 10 minuten en het zou lukken weer eens vanaf het begin lekker te gaan voetballen. Tijdens het intrappen ging het nog niet zo heel goed. De concentratie was er nog niet, maar een slechte generale repetitie geeft vaak een goede uitvoering. Teuge startte met Tijmen op doel, Mees, Thijs en Daan achterin en voorin Yannick, Leroy en Ynze. Deze wedstrijd geen 'slow start' van Teuge. Vanaf het begin af aan speelden we als team. Samen aanvallen en samen verdedigen. Bovendien speelden we heel goed samen. Eerbeek had het, zeker in het eerste kwartier, heel erg moeilijk met ons spel. Dit leidde tot een paar mooi uitgespeelde kansen voor Teuge. Zo werd Leroy's schot gestopt, schoot Ynze een op een voor de keeper voorlangs en werd een volgend schot door de Eerbeekse verdedigers gekraakt. Hierna kreeg Teuge nog drie mogelijkheden uit corners, maar helaas leverden deze geen doelpunt op. Hier zette Eerbeek een aanval tegenover waarbij de aanvaller net naast schoot. Na deze start kwam het duel meer in balans. Eerbeek beschikte over iets meer fysieke kracht en door dit voordeel vochten zij zich in de wedstrijd. Dit betaalde zich uit. Eerbeek strafte een foutje bij het uitverdedigen af. Hierdoor kwam hun aanvaller alleen voor het Teugse doel en scoorde hij beheerst, 1-0. Hierna was Eerbeek nog een keer gevaarlijk, maar Tijmen keerde de inzet. Teuge bleef prima voetballen en uit een mooie combinatie tussen Leroy, Jens en Yannick, schoof laatstgenoemde keurig de 1-1 binnen. Hierna volgde nog een mooie combinatie tussen dit drietal, maar dit leverde helaas geen tweede doelpunt op. Ook Eerbeek kreeg nog een paar kansen, maar dit leverde na 25 (!) minuten geen treffer op.

De tweede helft hielden de jongens het niveau van de eerste helft vast. Eerbeek werd teruggedrongen op de eigen helft. En Eerbeek zocht vanuit de verdediging de tegenaanval. Dit leverde voor geen van beide partijen echte kansen op. Alleen Thijs kwam tot een afstandsschot dat de keeper prima pareerde. Eerbeek stond ook goed te verdedigen, waardoor beide teams elkaar prima in balans hielden. Zo hield Daan een inzet van Eerbeek van de lijn en schoot Leroy een corner net naast. Toch kwamen we op achterstand. We kregen de bal even niet weg uit de verdediging en daar wist de nummer 7 van Eerbeek van te profiteren. Hij prikte de bal van dichtbij in het doel, 2-1. Hierna ging Teuge met alle macht op zoek naar de aansluitingstreffer. Eerbeek gooide alles in de strijd om de voorsprong te verdedigen. Dat leidde tot verschillende scrimmages voor het Eerbeekse doel uit vrije trappen. Helaas lukte het ons niet hieruit te scoren, waardoor de einduitslag 2-1 werd.

Vandaag een mooie, gelijkopgaande wedstrijd waarin de jongens heel goed als team hebben gespeeld. Voor de toeschouwers heel leuk om naar te kijken. Volgende week spelen we de laatste (thuis)wedstrijd van deze competitiehelft tegen Twello.