5 - 0

SP Teuge JO9-3

F-pupillen zaterdag, F3, 4e klasse 03

22 november 2014 10:45

En toen werd het 22 november en stond er voor Teuge F3 weer een loodzware uitwedstrijd op het programma. Waar Arsenal op bezoek gaat bij  MANCHESTER  United op deze dag gingen wij met Teuge F3 naar het Orderbos om de strijd aan te gaan met CSV F5. Beide wedstrijden worden gezien als krakers en de koppies van de boys waren dan ook gespannen bij aankomst op het sportpark orderbos. CSV begon bij aankomst van Teuge al met een voorsprong, omdat de spelers van Teuge met hun supporters de auto’s op ongeveer 1 kilometer van de ingang moesten parkeren. Dit koste natuurlijk de nodige energie van onze spelers en de toon was gezet. Het ging hier om het EGGIE!! Ook kijkend naar de ranglijst werden onze spelers onrustig, CSV staat stevig op de 2de plaats met maar 1 verliespartij tegen de lijstaanvoerder. Waar wij op dit moment een stabiele middenmotor zijn met de 6de plaats van de 11 deelnemende teams. Eenmaal op het veld aangekomen begonnen Angelo en Martin met de warming up en werd Joep op het doel ingeschoten.

Joep wist dat dit een dag zou worden waar hij waarschijnlijk veel te doen kreeg en was er klaar voor!

Nadat de tegenstander ook acte de presence gaf, begon om stipt 10:45 uur de wedstrijd. Waar Angelo al voor had gewaarschuwd bleek ook realiteit te worden; CSV begon vol vuur aan de wedstrijd en had een erg grote drang naar voren. Verdedigend stond het erg goed de eerste paar minuten van de wedstrijd en we konden dan ook deze aanvalsgolven goed pareren. Joris en Sander in de achterste linie, waren vooral op deze momenten van essentiële waarde. Angelo had met Martin de jongens goed geïnformeerd over de te spelen strategie en de 4-2-1 opstelling was goed zichtbaar. Ook hier was de invloed van Louis van Gaal goed te zien in de strategie van Angelo. Na enkele minuten kregen ook wij enkele uitbraken over de flanken, voornamelijk Sven met Lammert zorgden voor dreiging daarin. Ons sterke middenveld met Ruben, Julian, Sem en Daniel wat vorige week ook zo goed stond was weer in vorm vandaag en hield CSV goed tegen. Helaas konden onze jongens niet alle uitbraken tegen houden en moesten wij een van de beste spelers van CSV over de flank laten gaan en deze kon zodoende de 1-0 binnen schieten. De koppies gingen even naar beneden maar na wat aansporing van Angelo waren de jongens weer klaar om er tegen aan te gaan. Nu werd de druk van CSV nog groter maar na een uitbraak van Teuge konden wij een corner nemen. Steyn ging achter de bal staan en gaf de bal voor, helaas kon niemand deze bal binnen werken. Maar nu zagen ook onze jongens dat hier waarschijnlijk meer te halen was en gingen we wat vrijer voetballen. Dit werd na 10 minuten afgestraft door CSV die via een afstandsschot de 2-0 aantekende. Met nog 10 minuten op de klok tot de rust, gaven onze jongens alles om deze stand vast te houden. Joep moest zich enkele keren strekken op de verschillende schoten van CSV en hij hield ons op dit punt dan ook in de wedstrijd.

Het werd rust! Het zonnetje ging op dat moment schijnen en de supporters van Teuge gingen er nog eens goed voor staan. Angelo had enkele jongens even apart genomen en de nieuwe tactiek doorgenomen. Alle koppies stonden weer strak en iedereen hoopte dat de jongens de wedstrijd nog konden kantelen. Bij CSV hadden ze hun keeper gewisseld en dit was duidelijk zichtbaar. De keeper van de eerste helft werd nu veldspeler en die bracht letterlijk wat gewicht in de wedstrijd waar onze jongens duidelijk moeite mee hadden. Hier bleek dat de jongens van CSV iets ouder en sterker waren en op het fysieke vlak moesten wij in CSV onze meerdere erkennen. Toch bleek onze verdediging na de eerste 7 minuten van de tweede helft opgewassen tegen de toenemende druk van CSV. Na goede verdedigende acties van Daniel en Joris moest Joep toch vissen na een knap schot van CSV 3-0. Na de aftrap van Teuge was de druk gelijk weer voelbaar maar via een goede pass van Steyn ging Lammert diep en hij kwam tot een goed schot die via een verdediger naast ging. Wat overbleef was een corner die Lammert zelf voor de goal gooide en rakelings net niet binnen vloog. Nu was er wat druk van ons op de helft van CSV. Wat altijd op de loer ligt in zulke situaties is een counter van de tegenstander en helaas werd dit ook werkelijkheid. Na een snelle uitbraak werd de 4-0 binnen geschoten. Nu met nog 5 minuten op de klok was het tijd om de wedstrijd op slot te gooien. Dit bleek lastiger dan gedacht en Joep moest ons behoeden voor een grotere nederlaag. Dit lukte tot de laatste minuut waar hij helaas nog eenmaal moest vissen en was de eindstand bereikt: 5-0! Na deze late goal floot de scheidsrechter af en bleef bij de supporters van Teuge toch een goed gevoel over. De jongens hadden gevochten als leeuwen! Na het nemen van de penalty’s die weer erg goed werden genomen werden er sportief handen geschut met CSV.

Na deze wedstrijd werden de spelers en supporters van Teuge beloond met de Blauwe kaart van CSV, dit houdt in dat wij ons erg sportief hebben opgesteld in de wedstrijd. Nu wacht ons nog 1 wedstrijd in deze eerste helft van het seizoen waar wij natuurlijk gebrand zijn op een goed resultaat.

Volgende week 29-11-2014 volgt er een thuis wedstrijd tegen Beekbergen F2 om 09:00 uur te Teuge.