3 - 4

SP Teuge JO9-3

F-pupillen zaterdag, F3, 4e klasse 03

15 november 2014 9:30

Op 15 november jl. stond voor Teuge F3 een uitwedstrijd op het programma tegen ZVV’56 F3. Wat iedereen vooraf dacht bleek na 5 minuten spelen ook de waarheid te worden, ZVV uit is altijd lastig!

Op de ranglijst staat ZVV op de 9de plaats en wij op de 6de dus iedereen dacht dat dit een wedstrijd was waar we 3 punten konden en moesten gaan halen. In goed overleg met ZVV hadden wij besloten met 7 veldspelers te beginnen, omdat beide partijen genoeg wissels hadden. Angelo had na deze beslissing besloten te beginnen met een opstelling van 4 verdedigers en 3 aanvallers.

Na het begin signaal van de scheidsrechter begon de wedstrijd van beiden kanten erg rommelig. Buiten een paar gevaarlijke uitbraken van Lammert en Julian over de flanken kwam er weinig gevaar uit onze ploeg. Door enkele corners van Steyn kregen wij enkele kansen voor de goal van de tegenstander die wij helaas niet konden verzilveren. De meeste strijd werd geleverd op het middenveld waar Sem en Daniel hun mannetje stonden. Na 19 minuten spelen in de 1ste helft waren enkele ouders al op weg naar de kantine voor een kopje koffie toen ZVV op slag van rust hun 1ste corner kreeg. Wat toen gebeurde verwachte niemand; een perfecte corner werd op een geweldige manier ingekopt door de kleinste man van ZVV 1-0 en het werd rust.

Nadat Angelo tijdens de rust de jongens had toegesproken over de strategie voor de 2de helft ging Teuge vol vertrouwen het veld op. We begonnen vol vuur en dit resulteerde in een uitbraak van Sven over de rechterflank waarna hij kon doorlopen naar de goal en de 1-1 maakte! Dit gaf de jongens de spirit om door te gaan en nog meer druk naar voren te zetten. De jongens gingen steeds beter passen en samenspelen. Vanuit achterin zetten Joris en Sander de lijnen uit en bedienden de middenvelders met bruikbare ballen. Ruben pakte op het middenveld een bal op en gaf een pass op links aan Sven, die zonder te aarzelen naar de goal ging en met wat hulp van de keeper ging de bal diagonaal in de goal 1-2 voor Teuge! Nu met nog 10 minuten op de klok waren we overtuigd dat dit een goede uitslag kon gaan worden. Maar ook ZVV gaf niet zomaar toe en ze gingen vol op de aanval waar wij toch veel moeite hadden met hun snelle man. Na een goede uitbraak van ZVV ging deze jongen dan ook volle vaart op ons goal af en helaas was Joep kansloos op zijn schot, 2-2! Nu met nog 7 minuten op de klok sloeg bij ons de paniek toe en mochten wij blij zijn dat Joep in de goal ons een paar keer redde van een achterstand. Maar door de aanhoudende druk van ZVV moesten wij toch nog met 5 minuten te gaan de 3-2 incasseren. De spanning was bij de supporters op het gezicht af te lezen. Het was tijd om in te grijpen, Angelo en zijn assistent Martin spraken de jongens toe met tips en adviezen. Het werd nu wel erg krap met nog 3 minuten te spelen maar de jongens gaven niet op en na een goede aanval van ons werd Sven getackeld. Alle voetbalwetten werden getart, want hij nam de vrije trap zelf en hij schoot de bal zonder twijfel hoog in het doel 3-3! Nu werden alle supporters van beiden kanten helemaal wild. Angelo vroeg aan de scheidsrechter hoelang de wedstrijd nog duurde en die gaf aan nog 1 minuut. Martin maande iedereen nog eenmaal naar voren en via Sander en Ruben kwam de bal op het middenveld. Daar kreeg Lammert de bal bij Julian die Sven bediende en die na een geweldige sprint een kans kreeg om te schieten. Kijkend naar de scheidsrechter die zijn fluit al in de mond had waren wij allemaal gespannen wat er nu gebeurde. Sven schoot en scoorde 3-4 Teuge F3!

Wat daarna direct gebeurde was het affluiten door de scheidsrechter en een uitbarsting van geluk bij de jongens en de supporters. Wat een geweldig einde van een erg spannende wedstrijd.

Na het nemen van de penalties werd er sportief handen gegeven aan elkaar en gingen wij voldaan met zijn allen naar de kantine. In de kantine en kleedkamer werd nog flink nagepraat over deze wedstrijd en beide trainers waren erg opgelucht over het resultaat.

Volgende week wederom een uitwedstrijd op het programma tegen CSV Apeldoorn F5.