2 - 2

SP Teuge JO9-2JM

F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 22

8 november 2014 10:00

De wedstrijd bij CSV stond op het programma afgelopen zaterdag. Het zou een mooie pot voetbal moeten worden aangezien de standenlijst SP-Teuge F2 en CSV F4 ongeveer op gelijke hoogte stonden. Een gelijkwaardig duel dus.

Rond 09.30u verzamelden de F2 spelers zich bij het mooie complex van CSV om samen met Jan Jacob de opstelling en tactiek te gaan doornemen. Het doel was winnen en met dit uitgangspunt gingen de boys gemotiveerd het veld op. Alle jongens waren vandaag aanwezig dus met het complete team: Ruben, Bram, KyranTije, Pepijn, Joey, Lars, Tieme, Daan en Teun. Iedereen wist zijn plek voor vandaag. De wedstrijd begon en Teuge ging voortvarend van start. Het was leuk om te zien hoe enthousiast iedereen was.

Het eerste doelpunt was dan ook voor Teuge. Ruben kwam dwars door het midden aanstormen en schoot met een knal de bal op doel. Via de onderkant van de lat sloeg de bal hoog in als een bom, ver buiten bereik van de keeper. Wat ging CSV doen? Al gauw wisten ze door de verdediging van Teuge heen te breken maar door een botsing tussen Joey en een CSV speler floot de scheidsrechter af. Dit fluitsignaal werd blijkbaar door een aantal CSV spelers niet gehoord, deze speelden door en scoorden van grote afstand in het lege doel. Uiteraard werd het doelpunt afgekeurd daar er immers al gefloten was.

Dit gaf
Teuge vleugels en al gauw was er weer een mooie aanval in de maak en wist Tieme de voorsprong te vergroten naar 2-0. Hij kwam vanaf de linkerflank en schoot bijna vanaf de achterlijn de bal snoeihard diagonaal in de goal!
Jan Jacob bleef aanmoedigen en aanwijzingen geven. Dit rook naar meer. Met een 2-0 voorsprong werd het rust.

Wat gingen de jongens na rust doen? Jan Jacob riep zijn mannen bijeen voor een korte bespreking om zo de 2e helft weer enthousiast en vol energie te gaan beginnen. De rust was voorbij en de wedstrijd ging weer van startMet de voorsprong op zak was het nu zaak om deze uit te breiden of anders vast te houden. Er werd over een weer goed gespeeld maar het lukte Teuge niet meer om tot scoren te komen. Het was uiteindelijk CSV die nog twee doelpunten maakte in de 2e helft. Hierna golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen nog kans op de winnende goal. Deze bleef echter uit, wat een eindstand van 2-2 opleverde.

Na de penalties, terug naar de kleedkamers om wat te drinken en te douchen. Op naar de volgende wedstrijd. Thuis tegen Victoria Boys.