Scheidsrechter

Robert Jan Kruit

Uitwedstrijden verliezen – thuiswedstrijden winnen... zaterdag 1 november stond de thuiswedstrijd Sp-Teuge F2 – Beekbergen F1 op het programma. Heerlijk weer, overal werd gevoetbald en klonken aanmoedigingen van supporters. Een gezellig sportief gebeuren bij de Dulmer.

Jan Jakob riep zijn mannen bijeen voor de teambespreking. Allereerst werd de Blauwe Kaart uitgelegd. Een nieuw beloningssysteem van de KNVB (bij de
F-, E- en D-pupillen) om sportief gedrag te bevorderen. Na afloop van elke wedstrijd hebben verenigingen de kans om de tegenstander De Blauwe Kaart uit te reiken, waarmee ze het team belonen voor de sportieve wedstrijd. Het doel van de Blauwe Kaart is verenigingen en leden stimuleren er een sportieve en plezierige wedstrijd van te maken. Als extra aanmoediging en ondersteuning maken de deelnemende verenigingen en teams die De Blauwe Kaart hebben verdiend kans op een prijs. Daarna werd de opstelling en tactiek besproken. Tije gaf aan dat Teuge meestal de 1ste helft niet zo goed speelt maar de 2e helft goed gaat spelen. De wedstrijd zou zo gaan beginnen dus we waren benieuwd hoe de boys de wedstrijd in zouden gaan.

Helaas bleek Tije weer gelijk te hebben, de eerste helft kwam Teuge er niet goed in. Het leek wel of de boys moe waren, passes kwamen niet aan, er werd niet goed rondgespeeld, spitsen werden niet bereikt. Jan Jacob had zijn handen vol om de heren op hun juiste plekken te krijgen, wakker
te houden en scherp te krijgen. Het mocht niet baten en Teuge ging de rust in  met een 0-3 achterstand. Bram, die de 1ste helft stond te keepen had zijn handen vol gehad om alle aanvallen tegen te houden.

Wat zou Jan Jacob doe
n om het tij te keren? PEPTALK was het middel en over de velden hoorde je tijdens de rust “wie gaan er winnen – WIJ” – wie zijn de besten – WIJ”. Na het opjutten van de boys zag je de verandering al op de gezichten. Beekbergen had de 1e helft goed gevoetbald maar ondanks dat Teuge had staan slapen, was de wedstrijd aardig gelijkwaardig. De scheids floot af en de mannen gingen weer van start. Dit keer met Joey op goal.

De heren hadden alle hun posities weer ingenomen, Tieme, Lars en Daan voorin, Pepijn, Bram, Kyran op het middenveld en Ruben, Tije en Teun achterin.
De peptalk had geholpen en passes kwamen aan en ook de verdediging liet geen ballen meer door. De druk op het doel van Beekbergen werd steeds groter. Teuge ging steeds beter voetballen en de jongens voelden dat de trein weer was gaan lopen. Prachtige aanvallen werden er gecreëerd en eindelijk werden de aanmoedigingen en aanwijzingen van Jan Jacob beloond en door mooi samenwerken wist Bram de stand op 1-3 te brengen door een mooie aanname van de bal en een aantal Beekbergen spelers te passeren.

Nu moesten de heren doorpakken want de tijd tikte door. De 2
e goal kon niet langer op zich laten wachten. Een aantal keren werden de aanvallen mooi opgezet maar net niet afgemaakt. Nu weer een bal in de voeten van Daan, zou hij zijn 1ste goal gaan maken als nieuweling in het team en ja hoor, mooi door het midden, 2-3.

De tijd ging dringen dus werd de bal snel op de middenstip gelegd om door te spelen. Beekbergen had duidelijk
minder haast. De rollen waren omgedraaid. Hun aanvallen lukten niet meer en Joey stond weer een goede pot te keepen. De laatste minuten van de wedstrijd. Sp-Teuge zou toch niet verliezen in eigen huis? Dit was niet zoals we van hen gewend waren. Door een fout van de keeper van Beekbergen wist ons middenveld de bal te onderscheppen en direct te passen aan Lars. Hij bedacht zich geen moment, liep naar voren en schoot van afstand de bal op doel in de hoek, 3-3 en dit was gelijk de eindstand.

Niet gewonnen maar de achterstand goed weggewerkt.
Jammer van de 1ste helft maar een mooie revanche in de 2e helft. In de kleedkamer schreef Jan Jacob de 1ste blauwe kaart uit die Kyran overhandigde in de kleedkamer aan de aanvoerder van Beekbergen F1. Op naar de volgende match van Sp Teuge F2.