3 - 6

SP Teuge JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 06

1 november 2014 9:45

Onder een mooi voorjaarszonnetje traden de boys van Teuge vandaag aan voor een echte streekderby. De tegenstander vandaag was Voorwaarts F1. Vooraf was er al sprake van enige rivaliteit aangezien de aanhang van beide teams familie of kennissen bij het andere team hadden. Een ouder van Voorwaarts heeft zelfs een lange geschiedenis bij SP-Teuge. Dit zorgde voor leuke discussies voordat de wedstrijd begon.

Teuge startte met Tijmen in het doel, achterin Wout, Thijs en Daan en voorin Leroy, Yannick en Ynze. Teuge begon wat tam aan de wedstrijd vandaag. Voorwaarts had een licht overwicht en dit leidde tot een schot voorlangs en een schot op doelna een scrimmage voor het Teugse doel. Misschien moesten we toch wennen aan het kunstgras. In eerdere wedstrijden hadden we het daar ook lastig mee. De goede weersomstandigheden speelden wellicht ook een rol. De Teugse verdediging veroverde de bal en speelde Ynze in. Ynze genoot net van  het zonnetje en een prachtige aanval op het andere veld waardoor Voorwaarts simpel overnam en uit de tegenaanval op voorsprong kwam, 1-0. Hierna schrok Teuge wakker en zetten we Voorwaarts onder druk. We dwongen meerdere corners af. Uit de vierde corner scoorde Daan de gelijkmaker, 1-1. Teuge ging door en dwong een vrije trap af. Thijs nam hem snel en speelde Leroy aan. De verdediging van Voorwaarts stond uit positie waardoor Leroy Teuge met een afstandsschot op voorsprong zette, 1-2. Hierna had Teuge een licht overwicht, maar we creëerden weinig kansen. Twee keer speelden we een Teugse aanvaller vrij voor het doel, maar de keeper van Voorwaarts hield zijn doel verder schoon. Tot de laatste minuut. Thijs veroverde de bal en speelde Leroy aan, Leroy versloeg de keeper in de korte hoek, 1-3 ruststand.

Na rust een furieus startend Teuge. 15 seconden na het fluitsignaal lag de 1-4 in het net. Leroy scoorde via de paal in de korte hoek. Hierna bleef Teuge aanvallen, maar was Voorwaarts gevaarlijk in de counter. Ynze onderschepte net op tijd een vrije trap voor het Teugse doel en een gevaarlijk schot van Voorwaarts ging naast. Toch gevaarlijk omdat Mees getroffen werd door de schoen van de speler die op het doel schoot. Gelukkig hielp de wonderspons van Patrick hem snel weer op de been. Toch kwam Voorwaarts tot scoren. Tijmen keerde eerst nog een inzet uit een mooie aanval, maar een afstandsschot  was hem net te machtig, 2-4. Hierna was het weer tijd voor Teuge. Verschillende voorzetten van de zijkant werden net gemist door onze aanvallers of goed uitverdedigd door Voorwaarts. Hierna kwam de mooiste goal van de wedstrijd.  Een mislukte uittrap werd in een keer onderschept door Wout die voor zijn tegenstander kwam. Van 25 meter lobde hij de bal prachtig over de keeper, 2-5. Een echte beauty! Vervolgens dwong Ynze met een mooie actie een corner af. Thijs schoot deze precies bij Jens op zijn slof, die hem heel bekeken in het hoekje plaatste, 2-6. In de laatste minuut zette Voorwaarts uit een tegenaanval de einduitslag op het scorebord,  3-6.

Hiermee doen de jongens heel goed mee in de bovenste helft van de ranglijst. Volgende week verdedigen we onze positie in de thuiswedstrijd tegen CSV Apeldoorn F3.