0 - 3

SP Teuge JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 06

27 september 2014 9:45

Deze zaterdag speelde onze F1 de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Dit was wel even wennen aangezien we de eerste 4 wedstrijden (beker en competitie) allemaal op 'de Dulmer' hadden gespeeld. Onder een mooi zonnetje traden we aan tegen CSV Apeldoorn F2. Wel een wedstrijd op kunstgras. Dat is toch heel anders voetballen. Dubbel wennen dus vandaag.

Teuge startte in de volgende opstelling: Tijmen op doel; achterin Wout, Thijs en Mees; Ynze, Jens en Leroy voorin. De jongens hadden er vandaag zin in. Ze kwamen goed uit de startblokken. CSV werd goed vastgezet en kon de verdedigende stellingen niet verlaten. Na ongeveer 5 minuten leidde de Teugse overmacht tot een doelpunt. Leroy onderschepte een afgeslagen bal en schoot hem van een meter of 10 hoog in het doel, 0-1. Teuge had daarna steeds de overhand, maar dat leidde niet tot veel extra kansen. Alleen Ynze trof met een puntertje de paal. De jongens hadden regelmatig moeite met het kunstgrasveld. De bal gaat net wat harder en rolt verder door dan op een gewoon veld. Daarom was het soms lastig elkaar makkelijk aan te spelen. Toch breidde Teuge zijn voorsprong uit. Thijs schoot van grote afstand op de keeper. Deze wist de bal niet klemvast te houden. Jens scoorde in de rebound 0-2. Het lukte CSV hierna om af en toe op te trekken naar het Teugse doel, maar de verdedigers Mees, Thijs, Wout en later Daan grepen iedere keer kordaat in en zorgden ervoor dat Tijmen een rustige eerste helft had. Toch scoorden we nog vlak voor rust. Een voorzet van Leroy werd door een CSV-verdediger verkeerd ingeschat waardoor hij zijn eigen doelman passeerde, 0-3. Met deze terechte voorsprong gingen we rusten.

Voor de tweede helft had CSV de opstelling aangepast. Ze speelden met 4 verdedigers en 2 aanvallers. Daar hadden we het wel even moeilijk mee. CSV kwam hierdoor meer voor het Teugse doel, maar Tijmen kwam niet in de problemen. Een keer assisteerde Mees hem prima toe hij een vrije trap bij de eerste paal wegkopte. Maar al snel kregen we nog een aantal kansen. Tijmen zette met prima uittrappen eerst Leroy en daarna Jens alleen voor de keeper. Jammer genoeg leverden hun inzetten geen doelpunten op. We voetbalden deze helft wat onrustig en konden elkaar maar moeilijk vinden op het kunstgras. Het ging iedere keer net mis. Daarnaast stond CSV goed te verdedigen. Vlak voor het einde van de wedstrijd creëerden we met goede aanvallen nog een tweetal kansen. Combinaties tussen Mees, Thijs, Jens en Ynze leverden helaas geen doelpunt op. Einduitslag 0-3.

Onder andere omstandigheden, met een prima inzet hebben de boys weer een overwinning behaald. Met 9 punten uit 3 wedstrijden zijn we prima gestart. Goed gedaan jongens! Volgende week staat er een krachtmeting tegen Zutphen F1 op het programma. Gezien de uitslagen van beide ploegen belooft deze wedstrijd een echte kraker te worden.